Kristaloterapija » Kristalo terapija i čakre


ametist, ahat, akvamarin, aleksandrit, amazonit, apofilit, aragonitbiseri, bodzi kamen i broncitcitrin, ceruzit, cirkon i celestitcilibar kamencita kamendumortijerit, dijamant i dolomitdzet kamenepidotfluorit, fuksit i fenakitgorski kristalhrizopras, herkimer dijamantjaspiskalcedon i karneollabradorit i larimarmesecev kamen
oniks i opsidijanpetalit i peridotrubin i rutilcrystalcrystalcrystalvogel kristalcrystalzad kamen

kristaloterapija i cakre Boja kristala nam pokazuje za šta koji kristal služi i gde ga treba smestiti u veštini polaganja kristala koja se zove kristaloterapija. Kristali koji pripadaju jednoj čakri, po boji, pomažu organima, žlezdama, tkivima i delovima kostiju, svemu što je locirano u okolini te čakre.

Tamo gde energija više ne protiče ili je protok nedovoljan, dolazi do energetskog deficita i bolesti organa, žlezda i tkiva iz neposredne blizine začepljenja, u krugu od 15 cm.

Protok energije nadoknadiće energetski deficit i pokrenuti proces isceljivanja koji će u budućnosti da dovede do potpunog oporavka.

Dijagnostikujte i locirajte problem da biste odredili koju čakru treba tretirati. Kristali se postavljaju odozdo prema gore, od nogu ka glavi, sa prednje ili zadnje strane tela i drže se od 5 do 25 minuta.

Kristali raznih toplih boja greju, stimulišu zglobove, regulišu poremećaje u radu želuca, popravljaju cirkulaciju, osvežavaju telo, podižu životnu energiju, aktiviraju timus, polne žlezde i organe, uspostavljaju samokontrolu i pozitivno raspoloženje, jačaju nervni sistem i imunitet, podstiču metabolizam, bude nežnost i blagost, uopšteno rečeno, dižu i aktiviraju.

Svetlost kristala hladnih boja spušta temperaturu i pritisak, smiruje upale i infekcije, ublažava glavobolju, smanjuje rasejanost, pomaže kod bolesti očiju, epilepsije, zubobolje, nesanice, generalno smiruje, spušta i hladi.

Crno, braon i crveno drago i poludrago kamenje se povezuje sa prvom korenskom čakrom – muladarom. Narandžasti kristali se polažu na drugi energetski centar, svadistanu, žuti na treću čakru, manipuru, ružičasti i zeleni na četvrtu čakru anahatu, svetloplavi i plavozeleni na peti energetski centar višudu, a tamnoplavi kristali i neki ljubičasti na adžna čakru. Providni i ljubičasti kristali i drago kamenje polažu se na krunsku čakru i ostale čakre iznad nje.