Kristali » Čakre » Manipura čakra i kristali

ametist, ahat, akvamarin, aleksandrit, amazonit, apofilit, aragonitbiseri, bodzi kamen i broncitcitrin, ceruzit, cirkon i celestitcilibar kamencita kamendumortijerit, dijamant i dolomitdzet kamenepidotfluorit, fuksit i fenakitgorski kristalhrizopras, herkimer dijamantjaspiskalcedon i karneollabradorit i larimarmesecev kamen
oniks i opsidijanpetalit i peridotrubin i rutilcrystalcrystalcrystalvogel kristalcrystalzad kamen

MULADARA ČAKRA

Muladara je najniža čakra. Ona je sedište kundalinija, centar sećanja, vremena i prostora, osnova svog ljudskog znanja i sedište naših osnovnih instikta – preživljavanja i seksualnosti. Boja je crvena, vozilo je slon, ima četiri latice, elemenat je zemlja, motorni organ je anus, planeta je Merkur, čulo je miris, formula je Lam.

Nalazi se u osnovi kičme, u sakralnom pleksusu, fokus je požude i strasti u spiritualno neprobuđenoj individui. Ovo je njen negativni aspekt.

Kod probuđene osobe ona je pozitivni centar Čistoće. Zraka koja odgovara ovom energetskom centru je četvrta Bela Svetlosna Zraka Čistoće. Prva čakra predstavlja našu vezu sa fizičkim postojanjem i materijalnim svetom. Uzemljuje nas u fizičku stvarnost. Kada je izbalansirana, pomaže u spajanju spiritualnog i materijalnog, uživamo u našem fizičkom postojanju. Kada nije izbalansirana ...KRISTALI I MULADARA

Kristali povezani sa ovom čakrom su crne i crvene boje: crni turmalin kao kamen zaštite, hematit kao pomoć u identifikovanju granica naše privatnosti, crni opsidijan pomaže u identifikovanju stvari koje sputavaju rast na svim planovima, dimljeni kvarc kao najuzvišeniji od svih tamnih kristala i pomoć u spajanju energija prve i sedme čakre, crveni kristali, zmajevo oko donosi sigurnost i pouzdanost u fizičku realnost, granat ohrabruje strpljenje, crveni jaspis je veza sa energetskim tokovima zemlje, a rubin pojačivač senzorne svesnosti. Priroda crvene boje se ogleda u najsporijoj vibraciji zemaljske vatre, a iz tarota znamo da crvena boja omogućava materijalizaciju. Ona je simbol životne snage, vitalnosti i fizičke prirode. Crvena boja je topla boja, ona greje. Zato ovi kristali rešavaju i problem cirkulacije.