Kristali i duhovnost; pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori 1 2 3 4 pitanja i odgovori

35. Nazivi Anđela

34. Pesma Anđela

33. Kako puniti i čistiti narukvicu od citrina i ametista

32. Razlika između Karneola i Karnelijana

31. Meditacija Sedam Zraka — Besplatan Materijal

30. Ćišćenje i Punjenje Citrina

29. Kristali za trudnoću

28. Kristali za izlazak iz depresije

27. Kako odabrati kristal

26. Kristali za grlo i glas

25. Kako ojačati samopouzdanje

24. Dumortijerit, Plavi Kvarc, Aventurin, Probušeni Kristali

23. Plavi Aventurin i Dimni Kvarc

22. Pitanje: Opal Nakit - Značenje i Verovanja

21. Pitanje: Kako promeniti svoj zivot

20. Pitanje: Paraiba turmalin - osobine

19. Pitanje: Apatit kristal - osobine i upotreba

18. Pitanje:
Draga, g-đo Rezo

Vaša knjiga "čarobni svet kristala" mi je neverovatno pomogla, Kristali i njihova povezanost sa anđelima je nešto što je meni trebalo ceo život, čak mi i fotografije kristala pomažu i menjaju mene, a time i moj život na bolje.

Veliko Vam hvala gospođo Olga i neka Vam se sve stotstruko vrati,
Zamolila bih Vas za pomoć, MOja majka ima 63 godine i ima Sjongrenov sindrom, za sad u primarnom obliku. To je autoimuna bolest (imala je i ranije jednu autoimunu sarkoidozu). Sjongrenov sindrom se ispoljava suvim okom i suvim ustima, usled smanjenja funkcije egzokrinih žlezda. Ovo je primarni Sjongrenov sindrom, što je zastupljeno kod moje majke, a kod nje je i smanjenje funkcije egzokrinih žlezda u crevima pa dolazi do poremećaja u varenju. Inače ovaj primarni sindrom se jop češće javlja uz hronično zapaljenje zglobova- reumatoidni artritis, pa ovu bolest leče reumatolozi. Ustvari, lek za nju ne postoji, nego se parcijalno daju terapije u zavisnosti šta bolest konkretno napada. Ova bolest podrazumeva opadanje imuniteta i stvaranje antitela koja napadaju vlastita tkiva, (Što verovatno prouzrokuje neki virus). Tako dolazi do upale određenih žlezda, pre svega egzokrinih, a može da zahvati i endokrine žlezde, pluća, bubrege, nervni sistem, što bolesti daje sistemski karakter.

Moja majka ima ponekad bolove što bi moglo da liči na reu. artritis, ali njoj su sad problem oči najviše, jer su suve, mada stavlja neke kapi i stomak joj slabo radi. Ja bih da je pokrenem da se svesno suoči sa bolesti, da ona ne krene dalje i da se več jednom prekine serija stalnih "čudnih" bolesti. Možete li mi preporučiti kristale koji bi mogli biti od koristi za ove primarne simptome. Srdačan pozdrav!

Odgovor:
Draga Nataša,

ganuta sam vašom brigom za svoju majku, to je danas retkost. Možemo prijateljski popričati, ne bih se mešala u medicinu. Vaša mama treba da se sama zauzima oko svoje bolesti jer ona je ta koja je odgovorna za to. Naime, probajte napraviti jedan holistički pristup celoj stvari. Otklonite uzroke koji su doveli do ovog stanja vašu majku, koja je relativno mlada žena. Zatim, ona treba odgovorno i svesno da analizira svoje navike, reči, dela, misli i osećanja. Koliko je sve to pozitivno, optimistično, prijateljski, a što je najvažnije iskreno i svesno. Očigledno je da treba da se menja. Vi to ne možete uraditi umesto nje ali joj možete pomoći ukoliko to ona želi. Evidentno je da ima u sebi puno nakupljenog besa koji treba da rasvesti i oslobodi. Masirajte joj pažljivo, dugo i nezno, tabane zadržavajući se poduže na svakom mestu, možete i šake, s tim da gospođa bude opuštena, relaksirana. Dok je masirate neka prepoznaje emocije i otpušta. Za bolne zglobove stavljajte malahit direktno na bolno mesto 5-10 minuta već prema potrebi. Posle svake upotrebe ga očistite tako što ćete ga staviti 12 sati u zatvorenu kutiju sa hematitom. Malahit ne voli vodu.

Zatim, važna je primerena ishrana, kretanje, prijatna šetnja, ugodno druženje, dovoljno odmora i sna, zatim, čista voda, zdrava hrana, svetlost, kiseonik, prana, zadovoljstvo i razonoda i naročito podrška i ljubav. Vi imate moju knjigu i neće vam biti teško da shvatite ovu problematiku. Ovo sve skupa sprovedeno učiniće trajni efekat i promenu na bolje.

Što se tiče kristala uzmite ogrlice citrina otvorite je, sa oba kraja zavezite gajtan i neka ih vaša mama stalno nosi oko struka, labavo da malo visi, ispod garderobe na golu kožu. Citrin neka bude jače boje žutobraon. Možete staviti i više niski ogrlica. Nadam se da imate neke od sledećih kristala: svetli citrin, sodalit, smaragd, tirkiz, mesečev kamen, celestit, rodohrozit, akvamarin, ametrin, biseri, sokolovo oko, tigrovo oko. Neka vaša majka uvek nosi naušnice sa lepim smaragdima, a noću u krevetu, oko kreveta, na komodi neka okruži svoju glavu sa ovim kristalima. Pročitajte sve o njima u mojoj knjizi, pa odaberite. Podsetite se kako se čiste kristali, programiraju ..itd.
www.sunnyray.org/NaruciCarobniSvetKristala.htm

Srdačan pozdrav,

Olga Rezo

Pitanje:

 

Email: (Neće biti objavljen)