DUHOVNI SVET I KRISTALI


Znanje o kristalima potiče još iz doba Atlantide. Smatra se da su Atlantiđani imali razvijenu tehnologiju da su kristale mogli da dobijaju sintetičkim putem. To im je omogućilo stvaranje kristala velikih dimenzija za različite namene. Sa njima su pokretali ogromnu energiju i ostvarili procvat tadašnjeg društva. Ta ista veličanstvena energija u jednom momentu je bila zloupotrebljena i dovela do uništenja Atlantide.

Potvrdu o znanjima sa kristalima nalazimo i u Egiptu. Smatra se da su egipatske piramide mogle biti izgrađene samo uz pomoć velikih kristala.

Druidi koji potiču od egipatskih sveštenika, preneli su znanje o kristalima u Evropu. Smatra se da je tako podignut Stounhendž u Engleskoj.

Na Američkom kontinentu takođe imamo potvrdu o upotrebi velikih kristala, kroz grandiozne zahvate Asteka i Maja.

Još u ta davna vremena krema bogatog duhovnog sveta spoznala je zračeće i isceljujuće plamenove kristala. Sa vremenom su počeli razlikovati i pojedine boje plamenova: plavu, žutu, ružičastu, belu, zelenu, zlatnu i ljubičastu. Počeli su razlikovati sedam zraka svetla – čudesni svet prosvetljenja. Iz kristala su isijavali plamenovi poput sunca. Mnoge milenijume to je bila tajna.

Sada u Eri Vodolije prosvetljenje nije retko. Danas većina ljudi uspešno ide svojom lestvicom spiritualnosti, svojim putem, svesni sebe bivaju put, baš kao da su sunčeve zrake sa protkanom zlatnom tačkicom «esencom sebe», postaju Jedno sa Bogom.

Kristali su zgusnuta, materijalizovana svetlost, koja nam pomaže i prijateljuje sa nama. Lepo ih zamolimo i oni nam daju specijalnu energiju koja proističe iz njihove prirode, samo treba napraviti pravi odabir kristala, već prema onome što želimo postići.

Svaki plamen svetla ima svoj kristal (engl. crystal) i svoj dan u nedelji, svojstva i poklone koje nosi u zavisnosti od svoje prirode. Izračavanja, na primer, mogu doneti uvećanu energiju mira, božanstvenosti, ljubavi, istine, čistoće, uzašašća, uskrsnuća, Volje Božje, slobode, itd.

Nadalje, to pospešuje i uvećava kreativni potencijal, budi inventivnost, genijalnost, intuiciju, inspiraciju, znanje, nadahnuće, pamćenje. Spaja nas sa izvorom mudrosti, ubacuje svetlost u naš unutrašnji život donoseći uvide u veličanstvenu budućnost.

Pored vrste kristala, oblici i forme kristala su značajan faktor za njihovu praktičnu primenu u duhovne svrhe. Evo nekih oblika kristala koji su značajni i mogu nam pomoći u našem duhovnom radu:

Autor: Olga Rezo


Vaš Komentar: