ametist, ahat, akvamarin, aleksandrit, amazonit, apofilit, aragonitbiseri, bodzi kamen i broncitcitrin, ceruzit, cirkon i celestitcilibar kamencita kamendumortijerit, dijamant i dolomitdzet kamenepidotfluorit, fuksit i fenakitgorski kristalhrizopras, herkimer dijamantjaspiskalcedon i karneollabradorit i larimarmesecev kamen
oniks i opsidijanpetalit i peridotrubin i rutilcrystalcrystalcrystalvogel kristalcrystalzad kamen

OBLICI KRISTALA - NASTAVAK

crystal friendsPrijatelji - dva kristala naslonjena jedan na drugog pružaju podršku naročito u teškim momentima življenja.Srodne duše - neko iz naziva blizanci - dva slična kristala na zajedničkoj osnovi spojeni jednom stranom manje ili više. Privlače nam srodnu dušu. Koristiti u svim vezama za ravnopravno partnerstvo koje je jedino prihvatljivo za pravu iskrenu ljubav. Kristal srodna duša sa različitim dugačkim špicevima je koristan za porodične odnose dece i roditelja. Ako imaju u sebi dugu to omogućava sigurni pronalazak pravog partnera. Ovaj kristal se drži, kao i rozenkvarc, u krajnjem desnom uglu svoje sobe najdalje od vrata.

crystalČičak kristal - više malih kristala raste iz osnove prekrivajući tako veći kristal. Veliki kristal reprezentuje staru dušu a mali kristali bivaju privučeni učenošću ili mudrošću starije duše. Ovaj kristal podstiče grupni rad. Pruža utehu onima koji se nađu sami.

crystal bridgeMost kristal -je ravan koja se nalazi izmedju dva kristala. On spaja dve strane. Spaja svetove ega sa svetovima višeg ja. Olakšava govor u javnosti ili sa drugim osobama.

crystal crossKrst kristal - olakšava asimilaciju spiritualnog znanja, čisti čakre, otklanja energetske blokade.

crystal generatorGenerator - može biti veći špic sa šest faseta ili grozd. Uvećava isceljujuću energiju, potpomaže jasnoću namere i usmerava energiju. Grozd ima puno šiljaka. Svaki kristal može biti posebno programiran ili namenjen drugoj osobi. Uvodi u mir i harmoniju. Pogodan je za grupni rad, pomaže pri stvaranju isceljujuće energije.

crystal IsisIzida kristal – dobio je ime po egipatskoj boginji Izidi. Kamen ima izražajno špicasti vrh, leči sve što je slomljeno. To mogu biti i sva četiri niža tela. Izida je najslavnija Egipatska Božica vladarica Elemenata. Po legendi od kada je prisvojila tajno ime Boga Ra moć joj se proširila na celi svet. Boginja Izida poseduje tajnu života, smrti i uskrsnuća. Ona utelovljuje ženski princip. Izidin ank je simbol njene neizmerne moći. Olakšava razumevanje umiranja.

crystalKatedrala kristal - sadrži mudrost milenijuma. To je svetlosna biblioteka, kosmički kompjuter, akaša. Meditacija sa katedralnim kvarcom povezuje nas sa Božanskim umom i deluje kao prenosnik. Svaka dva mileniuma on pomaže evoluciju svesti. Katedrala kristal položena na bolno mesto donosi olakšanje.

crystalŽezlo kristal - usmerava visoke vibracije, proizvodi i pojačava energiju. Precizan je instrument i trebalo bi ga precizno programirati. Žezlo kristal je jak isceljivač, razgrađuje blokade i restruktuira energiju na sve četiri niže ravni: fizičkoj, eteričkoj, astralnoj i mentalnoj. Rešava probleme plodnosti.

crystal twin-soulsVogel štapići - ima deblji i kraći kraj koji privlači pransku energiju. To je ženski deo štapića. Dugi i tanji kraj je muški. Prenosi energiju u jakoj zraci kao laser. Vogel otklanja i čisti entitete i negativnosti i povezuje čakre. To je instrument koji ujedinjuje energiju polja oko tela. Vogel kristal ima vrlo preciznu vibraciju za isceljivanje.Štapić turmalisanog kvarca - je kvarc sa protkanim nitima turmalina. Oslobađa od traume, stresa, omogućava isceljijućoj energiji da uđe u telo. Može da dopunjava i čisti čakre i auru pozitivnom energijom. Pruža zaštitu i sprečava vraćanje negativnosti.Štapič fluorita - smanjuje upalu, bol, stres. Magijski gledano, treba ga čistiti potapajući ga u vodu a onda vodu treba proliti u zemlju da bi se energije transformisale.Štapić opsidijana - uklanja negativne energije, čisti auru, pronalazi blokade, dobar je u dijagnostici.Štapić ametista - otvara čeonu čakru i aktivira pinealnu žlezdu, uklanja blokade iz aure, stimuliše čakre, leči slabu auru.Štapić rozenkvarca - umiruje emotivni stres, služi za lečenje slomljenog srca, protiv napetosti, anksioznosti, normalizuje puls i visok krvni pritisak, normalizuje kretanje čakri.Štapić čađavog kvarca - uzemljuje i uklanja negativnu energiju i pruža zaštitu.

Štapić selenita - uklanja entitete iz aure, štiti um od negativnih uticaja.

laser wandDuh u laser štapiću – Duh u laseru je duh vodič u preciznom izvođenju operacije samoisceljivanja.

crystal windowProzor u kristalu - ako je okrenut na levo vodi u prošlost, ako je okrenut na desno vodi u budućnost.

crystal eyeGorsko oko u kristalu –Gorsko oko je mesto gde se sreću nebo i zemlja. To je mesto kristalne čistoće i jasnoće gde borave Božanska Bića. Tu se susreće Božansko, vilinsko i ljudsko. Po legendi gorsko oko je Zemljino oko, kroz koje stanovnici podzemnog sveta mogu videti stanovnike zemlje. Tu je ujedno podzemna palata iz koje se može pojaviti dobra vila sa čarobnim štapićem. Upornim gledanjem u vodom ispunjeno gorsko oko u kristalu je snažna samoisceljujuća mogućnost.

Autor: Olga RezoKristali i oblici - 4

Ametist | Mesečev kamen i roze kvarc | Vogel kristal
Žad kristal | Neuroza i kristali | Nakit koji leči | Podmlađivanje kristalima
Napetost, stres i kristali |