Za više informacija o knjizi ČAROBNI SVET KRISTALA kliknite na ovaj link.

Epidot


ametist, ahat, akvamarin, aleksandrit, amazonit, apofilit, aragonitbiseri, bodzi kamen i broncitcitrin, ceruzit, cirkon i celestitcilibar kamencita kamendumortijerit, dijamant i dolomitdzet kamenepidotfluorit, fuksit i fenakitgorski kristalhrizopras, herkimer dijamantjaspiskalcedon i karneollabradorit i larimarmesecev kamen
oniks i opsidijanpetalit i peridotrubin i rutilcrystalcrystalcrystalvogel kristalcrystalzad kamen

Epidot


epidote crystal Epidot je snažan purifikator astralnog tela i aure. Stimuliše percepciju, učestvovanje i interakciju sa drugim ljudima, povećava društvenost. Odstranjuje kritikovanje i jednoumlje. Promoviše strpljenje. Koristi se za stimulisanje nervnog sistema, zaustavlja napade panike, podržava samoisceljivanje. Pojačava dobrobit, hrabrost i izdržljivost.

Boja mu varira u zavisnosti od količine gvožđa prisutne u njemu. Boja može biti duboko zelena, braon, skoro crna, staklastog je sjaja. Epidot često ulazi u sastav unakita, gde pored njega se još javljaju pink ortoklas feldšpat i obično čisti kvarc.

Ima ga u Meksiku, Brazilu, SAD-u, Australiji, Kini, Mozambiku.

Epidot je kamen uvećavanja. Ima tendenciju da uveća sve što dodirne, bilo da je to energija ili materijalni objekat. On pojačava emocionalni i spiritualni rast. Čisti stare potisnute emocije jednom zauvek. Otvara put prema spiritualnom rastu. Osobe privučene epidotom osećaju snažnu težnju ka spiritualnom buđenju.

epidote quartz Epidot briše prepreke između nas i psihičkih svetova. Pomaže nam da primimo znanje iz pouzdanih izvora i da ga iskoristimo. Uzemljuje nas i pojačava vibratornu snagu mikrokosmosa. Epidot je dobar kamen za kardiovaskularne probleme, jača srce. Dovodi u ravnotežu rad svih organa. Olakšava iskašljavanje i disanje, pomaže rad tiroidne žlezde, pospešuje varenje, omekšava kožu.

Napomena: kristali ne mogu biti zamena za lekarski tretman.

Autor: Olga Rezo
Ametist | Mesečev kamen i roze kvarc | Vogel kristal
Žad kristal | Neuroza i kristali | Nakit koji leči | Podmlađivanje kristalima
Napetost, stres i kristali |

Vaš Komentar:


Branka
29.06.2018


Sta da uradim sa unakit kamenom koji je pukao.

sunnyray
29.06.2018


Ne mozete mnogo. Ako je za utehu, sada imate dva komada unakita.