ametist, ahat, akvamarin, aleksandrit, amazonit, apofilit, aragonitbiseri, bodzi kamen i broncitcitrin, ceruzit, cirkon i celestitcilibar kamencita kamendumortijerit, dijamant i dolomitdzet kamenepidotfluorit, fuksit i fenakitgorski kristalhrizopras, herkimer dijamantjaspiskalcedon i karneollabradorit i larimarmesecev kamen
oniks i opsidijanpetalit i peridotrubin i rutilcrystalcrystalcrystalvogel kristalcrystalzad kamen

OBLICI KRISTALA

Kristali, kao okamenjena svetlosna vibracija Sunca mogu biti različitih oblika i veličina, glatki, špicasti, zaobljeni, prirodno fasetirani na različite načine (svaki faset ima svoj energetski potencijal). Oblici kristala i dragog kamenja imaju svoje specifične osobine i adekvatnu primenu.

transparent crystalProvidan kristal, bistar, vodi do harmonije nas i kosmosa. Pogodan je za nošenje u džepu ili kao privezak. On privodi svetovno svetom.

geodaGeoda liči na pećinu, prikuplja energiju, čuva, pojačava je, i otpušta je polako. Nije svejedno od kog kristala je sačinjena. Na primer, energija geode je pogodna za očuvanje novca ako je u pitanju citrin.

clusterGrozd Kristal u obliku grozda isijava energiju brzo u svim pravcima. Može da apsorbuje štetnu energiju, čisti druge kristale i prostorije.

crystal wandŠtapići sa špicem sa jedne strane odašilje energiju u pravcu u kome se postavi. Izvlači bolesnu energiju kada se uperi u pravcu od tela. Ako se postavi špicem prema telu, usmerava energiju u telo ili organ.

crystal wandŠtapići sa špicem na oba kraja (dvostruka terminacija) istovremeno isijava i apsorbuje energiju na oba kraja, usmeravajući energiju u oba pravca. Pogodan je za most između dve energetske tačke. Mogu da razbiju stare i integrišu nove psihičke modele (zavisnost, itd). Štapići precizno usmeravaju energiju, stimulišu tačke na telu, izvlače negativnu energiju. Vodi nas u jedinstvo sa svojim istinskim bićem, postajemo jedinstvo duha i materije. Postavljanje ovakvog kristala na treće oko olakšava telepatiju. Ako je prirodan onda je to laser štapić.

laser crystalLaser štapić pogodan je za vančulnu hirurgiju. Zgušnjava energiju. Može da stimuliše akupunkturne tačke. Može da dopre do pinealne žlezde i do hipofize. Odseca negativnost svih vrsta. Uklanja loše misli, energetske blokade, vezanost za druge ljude, itd.

transparent crystalŠtapić od gorskog kristala u osnovi zamagljen, prema špicu bistar i providan je potencijal za duhovni rast.

crystal ballKugla-Kugle se prave naječešće od gorskog kristala i opsidijana. U njihovim dubinama vidovnjaci nalaze odgovore na mnoga pitanja u budućnosti. Kugla predstavlja instrument za otkrivanje budućih događaja, služi i za podjednako emitovanje energije u svim pravcima.

crystal eggJaje-Uočava i ispravlja disbalans energije, koristi se u akupresuri i refleksologiji, obuzdava i usmerava energiju, locira i ublažava blokadu u telu. U stresnom periodu drži se u šakama što umanjuje stres.

Jaje od ćilibara zasigurno znači više od jajeta zgodnog za akupresuru. Prvenstveno, jaje označava sigurnost, povezuje se u alhemiji sa klicom duhovnog života, postojbinom sveta, kosmičkim jajetom. Psihičko jaje obuhvata nebo i zemlju, sve klice dobra i zla, zakon neprestanih rađanja i procvata ličnosti.

crystal cylindersValjci služe u kristalo terapiji za masažu. Zbog svog oblika vrlo su primenljivi u kozmetičkim tretmanima. Njima se nežno kruži po telu. Odklanjaju energetski disbalans, bol, zamor i bolest iz tkiva, ravnaju bore i razne izbočine itd.

crystal cubeKocka-Konsoliduje energiju.

crystal diskDiskovi-izvlače udubljenja, umor i bol iz tkiva naročito ako su napravljeni od rozenkvarca.Štapić sa špicem sa jedne strane, nepravilan na drugom kraju-lako crpi energiju a suprotno postavljen doprema energiju. Pogodan je za ritualni rad.

crystal planePločasti kristal-odnosno tabularni kristal ima dve široke strane. On povezuje dve tačke. Ako ima čvoriće na jednoj stranici treba ih trljati što će aktivirati informacije koje kristal sadrži. Otklanja pogrešno razumevanje i interpretaciju stvari. Potstiče komunikaciju na svim nivoima, kako unutar sebe tako i spoljašnje komunikacije. Pogodan je i najfiniji je instrument za komunikaciju sa drugim duhovnim ravnima. Aktivira druge kristale, pojačava telepatiju.

Isis crystalIzobilje - jedan dugi kristal sa puno malih kristala u osnovi. Ovaj oblik privlači bogatstvo i izobilje. Za njega je najbolje mesto leva najdalja tačka u stanu ili firmi od ulaznih vrata (takozvani ugao bogatstva).

crystal occlusionsOkluzije u kristalu - ukazuje na traumatični period života, otklanja nagomilani stres.Okluzija sijava energiju minerala od kog je nastala. Nalazi se u vidu fleke ili tačke unutar kristala ili sa spoljne strane, usmerava i pojačava isijavanje energije.

Autor: Olga Rezo


Ametist | Mesečev kamen i roze kvarc | Vogel kristal
Žad kristal | Neuroza i kristali | Nakit koji leči | Podmlađivanje kristalima
Napetost, stres i kristali |