KRISTALI I DRAGO KAMENJE PO ABECEDNOM REDU


ametist, ahat, akvamarin, aleksandrit, amazonit, apofilit, aragonitbiseri, bodzi kamen i broncitcitrin, ceruzit, cirkon i celestitcilibar kamencita kamendumortijerit, dijamant i dolomitdzet kamenepidotfluorit, fuksit i fenakitgorski kristalhrizopras, herkimer dijamantjaspiskalcedon i karneollabradorit i larimarmesecev kamen
oniks i opsidijanpetalit i peridotrubin i rutilcrystalcrystalcrystalvogel kristalcrystalzad kamen

Turmalin


turmalin

Turmalin Turmalin je kristal novog doba. U svom prirodnom stanju turmalin se karakteriše pararelnim naborima koji se protežu niz celu dužinu kristala. Turmalin ima sposobnost sprovođenja električne struje, i prilikom zagrevanja naelektrisanje suprotnog znaka se akumulira na suptrotnim krajevima.

Efekat energije turmalina može biti veoma moćan. Veruje se da turmalin pomaže u kretanju iza ograničenih načina mišljenja. Crni turmalin, ima specifičnu funkciju otklanjanja negativnih energija, bilo da su to energije spoljašnjeg sveta ili unutrašnje energije emocionalnog sveta, kao što su bes, ljutnja ili ljubomora. Crni turmalin je efikasan zaštitnih svih vidova stresa. Zeleni turmalin - Verdelit je isceljitelj opšteg nivoa. Pročišćuje i ojačava nervni sistem tako da može da prihvati pojačane spiritualne energije. Mnogi ga nose zbog njegove izuzetne uloge u ublažavanju hronične iscrpljenosti. Sportisti su takođe shvatili njegovu ... Često se koristi i za stvaranje i manifestovanje ciljeva, specijalno u vezi sa kreativnošću i obiljem. Roze turmalin – Rubelit je pripadnik porodice turmalina čija boja može da varira od duboko crvene, po čemu je dobio naziv, do bledo pink. To je kamen koji je vezan za srčanu čakru, kao i roze kvarc i kuncit.

Zeleni turmalin verdelit je providan, zanosan dragi kamen sličan smaragdu. Odličan je iscelitelj na svim nivoima. Pročišćava i ojačava nervni sistem, da kroz njega mogu da cirkulišu pojačane spiritualne energije. Verdelit otklanja hroničan umor. Upotrebljava se za ostvarenje i manifestovanje ciljeva. Privlači kreativnost i obilje.Napomena: kristali ne mogu biti zamena za lekarski tretman.

Autor: Olga Rezo
Ametist | Mesečev kamen i roze kvarc | Vogel kristal
Žad kristal | Neuroza i kristali | Nakit koji leči | Podmlađivanje kristalima
Napetost, stres i kristali |