ametist, ahat, akvamarin, aleksandrit, amazonit, apofilit, aragonitbiseri, bodzi kamen i broncitcitrin, ceruzit, cirkon i celestitcilibar kamencita kamendumortijerit, dijamant i dolomitdzet kamenepidotfluorit, fuksit i fenakitgorski kristalhrizopras, herkimer dijamantjaspiskalcedon i karneollabradorit i larimarmesecev kamen
oniks i opsidijanpetalit i peridotrubin i rutilcrystalcrystalcrystalvogel kristalcrystalzad kamen

KRISTALI:PUNJENJE I NAELEKTRISAVANJE

U procesu čišćenja iz kristala se otklanjaju sve neželjene vibracije ili energetski šabloni koji su tu namerno ili nenamerno uskladišteni. Naelektrisavanje kristala je proces revitalizacije i uvek je povezan sa vrstom i kvalitetom energije koja se hoće uskladištiti u njega. Ako želite da programirate kristal za specijalne namene, pre nego što ga programirate trebate ga naelektrisati za tu svrhu.

Postoji više načina kojima se kristali mogu naeletkrisati. U svrhu pojačavanja energije čistoće može se koristiti mlaz vode. Za vitalnost i energiju preporučljivo je smestiti kristale u morsku vodu u trenutku plime, a za relaksaciju i odmor u trenutku oseke. Za naelektrisavanje optimizmom i nadom pogodan je mlad mesec, dok je za obilje i ljubav pun mesec.

U procesu naelektrisavanja kristalu se vraća njegova sposobnost kanalisanja, fokusiranja i pojačavanja energije. Ovo se preporučuje odmah nakon čišćenja kada kristal može da izgleda prilično tupo, neaktivno ili oblačasto. Jedan od najjednostavnijih načina naelektrisavanja je smeštanje kristala na površinu više grupisanih gorskih kristala. Smestite kristale na kvarcni grozd. Kvarc pojačava energiju bilo kog kristala sa kojim dođe u kontakt.

Naelektrisavanje piramidom se može kombinovati sa bilo kojim drugim kristalom ako je to potrebno. Piramide stvaraju negativne jone i zbog toga se veruje da imaju balansirajući efekat na elektromagnetno polje oko tela. Efekat uravnotežavanja se može pojačati upotrebom piramida od posebnih materijala, kao što je 24-karatno zlato ili bakar.Piramide se mogu upotrebljavati u naelektrisavanju i namagnetisavanju kristala. Od svih kristala smatra se da gorski kristal na najefektniji način održava naelektrisanu energiju i do nekoliko nedelja.

Zvuk je pogodan metod naelektrisavanja kristala. Stavite kristal u blizinu zvona i udarite po zvonu nežno par puta. Ovo može da ima jak harmonizirajući efekat na kristal. Ako želite da mantrate i da to bude vaša redovna praksa, činite to u prisustvu vaših kristala koje ste prethodno naelektrisali zvukom. To osobito važi ako želite da ih koristite u meditativnoj praksi.

Vaše misli mogu naelektristati ili razelektrisati kristale. Ako su vam misli ....


Ametist | Mesečev kamen i roze kvarc | Vogel kristal
Žad kristal | Neuroza i kristali | Nakit koji leči | Podmlađivanje kristalima
Napetost, stres i kristali |