Fenakit i Fuksit


ametist, ahat, akvamarin, aleksandrit, amazonit, apofilit, aragonitbiseri, bodzi kamen i broncitcitrin, ceruzit, cirkon i celestitcilibar kamencita kamendumortijerit, dijamant i dolomitdzet kamenepidotfluorit, fuksit i fenakitgorski kristalhrizopras, herkimer dijamantjaspiskalcedon i karneollabradorit i larimarmesecev kamen
oniks i opsidijanpetalit i peridotrubin i rutilcrystalcrystalcrystalvogel kristalcrystalzad kamen

Fenakit


phenakite cluster Fenakit je nosilac najviših vibracija od bilo kog drugog kristala. Moćan je aktivator gornjih čakri, pogotovo krunske čakre i onih čakri koje se nalaze iznad temene čakre – osme do četrnaeste. Sve forme fenakita pomažu da se aktivira svetlosno telo i da bude u stanju da počne da egistira u višim dimenzijama. Pomaže da se ostvari kontakt sa Majstorima Svetla i Anđeoskim Bićima.

Boja varira od bezbojne, bele, drap, prozirne do pink, žute i braon. Moži se naći kao izlistana, terasasta tvorevina u geometrijskim oblicima naučne fantastike ili kao čudna kruna. Voštanog je opipa i sedefastog sjaja.

phenakite crystal Nalazišta su mu u okolini Urala i u ostalim oblastima Rusije, Zimbabvea, Kolorada, Madagaskara i Brazila.

Fenakit je redak berilijumski mineral i po svom sastavu je silikat koji ima trigonalnu simetriju. Kristali se retko sreću, i imaju poravnatu romboedarsku formu ili tabularni oblik često nalik sočivu. Fenakit iz različitih zemalja ima različite osobine i jedinstvene energetske vibracije. Ime mu potiče od grčke reči fenakos, što znači opsenar, što aludira na njegovu prividnu sličnost sa harkimerom. Kada se isfasetira može da potseća i na dijamant.

Fenakit pomaže u aktiviranju trećeg oka. Pojačava i sinhronizuje neurološka kola koja su povezana sa viđenjem. Pomaže u olakšavanju pritiska u očima i u optičkom nervu. Pomaže da se bude više prijemčiv na svetlo koje dolazi u telo i um kroz krunsku čakru. Smatra se da aktivira više nefizičke čakre, i pomaže u usklađivanju sa Višim Sopstvom. Omogućava duboku meditaciju, promoviše unutrašnje znanje, i donosi put ljubavi, ili nebesko biće u manifestaciji. Proizvodi purifikaciju i aktivirajuće efekte.

On čisti dušu, aktivira sve čakre kao i sve telesne strukture, energetske centre i puteve. Fenakit iz Madagaskara ima energetsku rezonancu koja podučava da slično privlači slično. Pojačava razumevanje, mudrost, mir, strpljenje, praštanje i ljubav za sve.

Fenakit ima vezu sa oblastima materijalizma koja omogućava ostvarivanje onoga što čovek želi. Žuti i drap fenakit su moćni alati za manifestaciju vanzemaljskog toka. Finiji kristali sa dobrom tvrdoćom, čistoćom i vatrom se biraju za dragulje i fasetiraju se.

Fenakit je moćan, ljubeći kamen spiritualne je namene. Čistiji primerci intenzivno otvaraju treće oko, krunsku čakru, transpersonalne čakre i beli svetlosni kanal. Pomaže čoveku na putevima unutar dimenzija, astralnim projekcijama i putovanjima. Energizira meridijane. Moćan je kamen za čišćenje i aktiviranje čakri, pogotovo Trećeg Oka i Krunske čakre. Pojačava isceljujuću energiju ostalih kamenova. Otklanja očaj i strah od promene. Ruski fenakit podiže energije. Fenakit pomaže da energija ljubavi zavlada vašim životom. Energija fenakita je dostupna onima čija energija vibrira na višem nivou.

Fuksit


fuschite Fuksit budi radost unutrašnjeg deteta u vama, potsećajući vas da je mladalačka vitalnost posledica pravilnog stava srca i uma. Pomaže pri oporavku organizma i ojačavanju imunog sistema. To je kamen zaštitnik. Vodi vaše zdravlje u oporavak a materijalnu situaciju u blagostanje.

Boja mu je smaragdno zelena. Kod malih kristala može da ima veoma lepu varijaciju tamno zelene boje izuzetnog sjaja. Smatra se da je zelena boja rezultat primesa hroma. Neproziran je i masnog sjaja.

Fuksita ima u Brazilu, Indiji, Zimbabveu, na Uralu i Alpima.

Fuksit je varijacije muskovita i u svom sastavu sadrži kalijum, aluminijum, silicijum, hrom, i fluor. Kao deo porodice muskovita, fuksit nosi sa sobom kvalitete kreativnosti, inspiracije, sposobnost rešavanja problema, intuiciju i zauzimanje pravilnog stava. Kao kamen srčane čakre, povezuje intelekt uma sa srcem. Fuksit vam dozvoljava da koristite darove uma vođeni srcem. Fuksit je sposoban da pristupi znanju sa velikom praktičnom vrednošću. Pomaže u razumevanju vaših interakcija sa drugim ljudima u rešavanju osnovnih životnih potreba. Čini vas svesnima okoline, otpornim na pritisak.

Fuksit je kamen za vašu baštu pošto je blisko povezan sa oblastima Devasa. Fuksit je eliksir koji pomaže biljkama da rastu a vas može da prilagodi da bolje razumete potrebe biljaka. On kanališe informacije za lečenje biljem i za spravljanje holističkih lekova.

Kada ga koristite za samoisceljivanje fuksit pojačava energije ostalih kristala i ubrzava isceljujući proces. Fuksit donosi razrešenje kod problema nesanice, otklanja emocionalni šok, razvija smisao za humor, pojačava samopoštovanje i otpornost organizma. Otpušta blokade izazvane viškom energije.

Fuksit smanjuje upale, pomaže da se iz organizma izbace štetne i otrovne materije. Delotvoran je kod sunčanice i opekotina od Sunca. Ublažava posledice štetnog zračenja i kožnih nevolja, kao što su svrab, alergija, osip. Poravnava kičmu, omogućava savitljivost tela.

U samoisceljivanju, polaže se direktno na kožu a može da se nosi i u vrećici.

Prazni se preko noći u posudi sa hematitom. Jednom mesečno puni se uz gorski kristal.

Napomena: kristali ne mogu biti zamena za lekarski tretman.

Autor: Olga Rezo
Ametist | Mesečev kamen i roze kvarc | Vogel kristal
Žad kristal | Neuroza i kristali | Nakit koji leči | Podmlađivanje kristalima
Napetost, stres i kristali |

Vaš Komentar: