Fluorit


ametist, ahat, akvamarin, aleksandrit, amazonit, apofilit, aragonitbiseri, bodzi kamen i broncitcitrin, ceruzit, cirkon i celestitcilibar kamencita kamendumortijerit, dijamant i dolomitdzet kamenepidotfluorit, fuksit i fenakitgorski kristalhrizopras, herkimer dijamantjaspiskalcedon i karneollabradorit i larimarmesecev kamen
oniks i opsidijanpetalit i peridotrubin i rutilcrystalcrystalcrystalvogel kristalcrystalzad kamen

Fluorit


fluorite crystal Fluorit je kamen zaštite i stabilizacije, koristan za uzemljenje i harmoniziranje spiritualnih energija. Fluorit pojačava intuitivne sposobnosti, veze između ljudskog uma i univerzalne svesnosti. Kao nadogradnja ovome fluorit omogućava da se intuitivni uvidi usidre u fizičku stvarnost koordinirajući fizičke i metafizičke osobine. Ubrzava duhovno buđenje, povećava samopouzdanje.

Boje fluorita su veoma slikovite. Kombinuju se valeri raznih boja, najčešće ljubičasta sa prozirnim belim, ljubičasta sa zelenim ili samo zelena, žuta, smeđa, staklastog je sjaja.

Nalazišta fluorita su u Engleskoj, Meksiku, Peruu, Brazilu, Kanadi, SAD-u i Kini.

fluorite necklace Fluorit se naziva i fluošpar. Ime mu je izvedeno iz latinske reči fluo, što znači tok. U industriji se koristi da snizi tačku topljenja prilikom proizvodnje čelika, kao i da pomogne u odstranjivanju nečistoća u tom procesu. Koristi se i za proizvodnju nekih vrsta stakala i polimera.

Mnogi uzorci fluorita su fluorescentni pod ultra-ljubičastom svetlošću. Sama pojava fluorescencije je dobila ime po ovom mineralu. Fluorit se javlja i u formi oktaedarskih kristala što je lep primer svete geometrije koja je sadržana unutar ovog minerala. Kombinacija metafizičkih osobina fluorita sa oktaedarskim oblikom je izvanredna za meditaciju i rad sa energijama. Fluorit spaja fizički nivo sa ostalim višim nivoima. Ako držimo kamen u obe šake i između obrva uravnotežićemo um.

Fluorit je kamen koji deluje na mentalnom planu i pojačava ga. Često se koristi da se poveća sposobnost koncentracije i mnogi ljudi su iskusili da ako se radi sa njim redovno, može da pojača intelektualni razvoj. Njegova sposobnost da pomogne je vezana za um i duh. Neutralizira uporne i neželjene misaone šablone tako da um, umesto da se upušta u neprestanu ometajuću aktivnost neželjenih misli, može da bude u miru. Fluorit naglašava mentalne sposobnosti, pomažući nam u brzoj organizaciji i obradi informacija, izoštrava mentalnu jasnoću i stabilnost. Apsorbuje negativnosti iz okoline, vrši pročišćenje aure i čakri. Fluorit štiti od psihičkih manipulacija.

Zeleni fluorit budi srčanu čakru. Povezan je sa intuicijom, uzemljuje i apsorbuje višak energija, uključujući i energiju iz okoline. Donosi informacije iz podsvesnog dela uma. Razgrađuje emotivne traume, čisti um, čakre, aure. Zeleni fluorit se koristi u samoisceljivanju, smanjuje probleme vezane za samoljublje, pomaže zelucu i grčevima u crevima.

Plavi fluorit postavljen između obrva donosi spiritualno buđenje i jasnu komunikaciju između fizičkog i duhovnog. Postavljen na grlu donosi intuitivne uvide. Mirna i spokojna energija plavog fluorita budi unutrašnji mir, uspostavlja emocionalnu ravnotežu. Pomaže kod problema sa očima, nosom, ušima i grlom, sluzokožom.

fluorite tumbled Ljubičasti i purpuran fluorit stimuliše Treće Oko, donosi mudrost i intuiciju. Ljubičasti fluorit pojačava mistična stanja, viđenja i spiritualne uvide. Koristan je za kosti, koštanu srž, kičmu. Kristal se polaže na telo direktno iznad mesta bola ili na koren kičme u trajanju od 20 minuta.

Žuti fluorit pojačava kreativnost. To je kamen jedinstva, harmonizira grupnu energiju i pojačava kreativnost. Pomaže jetri, utiče na holesterol, bubrege i oboljenja slezine.

Ćisti providni ili beli fluorit na Krunskoj Čakri spaja nas sa duhovnim energijama. Beli fluorit poravnava sve čakre, i ubrzava duhovnu evoluciju. Pojačava mir, ojačava svesnost, pomaže čoveku koji ga nosi da živi ovde i sada. Dovodi intelekt u harmoniju sa duhom. Spaja individualni duh sa Univerzalnim.

Fluorit štiti od zračenja, kompjutera i elektromagnetnog zračenja. Fluorit čuva krvne sudove od zakrečenja, ublažava osteoporozu, artrozu, artritis, sprečava oboljenje kostiju. Ublažava astmu, infekcije, grip. Fluorit je lek protiv senilnosti, usklađuje energije, dovodi nas u sklad sa samim sobom. Otklanja, tremu, stres i negativnu energiju. Može da reorganizuje sva tela i dovede ih u red i ravnotežu. Isceljuje kožu, otklanja nedostatke, bore. Za oslobađanje od bola fluoritom se povlače linije po telu u pravcu srca.

Sve boje fluorita u skladu sa problemom mogu da se nose sa početnim poremećajem ćelija u tkivu. U kombinaciji sa zelenim turmalinom i laser štapićem od gorskog kristala, uz veru, želju, sjedinjeni sa Gospodom, spiralnim kruženjem iznad mesta gde je nevolja fluorit će dovesti ćelije u red.

Fluorit treba čistiti često zbog njegove izuzetne sposobnosti apsopcije negativnih energija. Prazni se jednom nedeljno, u samoisceljivanju posle svake upotrebe, puni se na Suncu.

Eliksir od fluorita čuva krvne sudove od zakrečenja, ublažava artritis, osteoporozu i artrozu i za zube protiv karijesa. Eliksir od žutog fluorita se koristi kod oboljenja slezine.

Napomena: kristali ne mogu biti zamena za lekarski tretman.


Ametist | Mesečev kamen i roze kvarc | Vogel kristal
Žad kristal | Neuroza i kristali | Nakit koji leči | Podmlađivanje kristalima
Napetost, stres i kristali |