Kristali » Neuroza, duhovnost i kristali


ametist, ahat, akvamarin, aleksandrit, amazonit, apofilit, aragonitbiseri, bodzi kamen i broncitcitrin, ceruzit, cirkon i celestitcilibar kamencita kamendumortijerit, dijamant i dolomitdzet kamenepidotfluorit, fuksit i fenakitgorski kristalhrizopras, herkimer dijamantjaspiskalcedon i karneollabradorit i larimarmesecev kamen
oniks i opsidijanpetalit i peridotrubin i rutilcrystalcrystalcrystalvogel kristalcrystalzad kamen

DUHOVNOST I KRISTALI PROTIV NEUROZE

Jedna od bolesti današnjeg čovečanstva je otuđenje, takozvana neuroza. Otuđenje je dobra podloga za mnoge bolesti, a neuroza uzrok mnogih zala koja haraju svetom. „Otuđenje vodi izvitoperenju svih vrednosti. Da li čujete glas istine, koji dolazi iz dubine vašeg bića? Ako nismo svesni otuđenja, to ne znači da nismo neurotični” , kaže Erik From.

Da li ste svadljivi, neprijatni, večito nezadovoljni, naporni, grubi, ili ste miroljubivi, tolerantni, trpeljivi, ne osuđujete, ne manipulišete drugima? Ono što možemo odmah učiniti htenjem i snagom volje je da promenimo svoje navike. Analizirajte sebe, držite pažnju na sebi, upoznajte sebe i promenite sebe, oprostite drugima i sebi, zavolite sebe. Ne zaboravite da se sreća sastoji od malih stvari koje činimo bližnjima. Čuvajte od zaborava te tako kratke, a dragocene trenutke sreće i radosti. Život je dar.

Za oslobađanje od neuroze potrebno je da postanete svesni svojih misli. Nije bitno šta drugi misle o vama, već šta vi mislite o sebi, šta vi osećate, šta vi hoćete i želite. Da li ste dovoljno svesni sebe? Imate li plan za budućnost i šta svaki dan uradite da biste ga ostvarili? Nadalje je važno da li volite, da li ste voljeni, a naročito da li volite sebe. Nalazite li vremena za odmor, opuštanje i meditaciju, da li praktikujete pranajamu, da li se ponekad pitate “ko sam ja, šta sam ja, šta je Bog, šta je drugo ljudsko biće, šta je život, kuda idem, odakle sam došao?...“ Imate li doživljaj direktnog iskustva istine?

Svima nam nedostaje duži boravak u duhovnim sferama koji bi nam omogućio proširenje svesti, suštinske uvide, prosvetljenje, mudrost, razlikovanje, jasnoću, shvatanje prirode svih stvari, uvećanje životne sile i uravnoteženje energetskog sistema. Postanite svesni i odgovorni za sebe i svoje postupke. Kada se božanska ljubav useli u nas, nestaje sve što je negativno, pa i neuroza, ispunjavamo se fizičkim, emocionalnim i mentalnim mirom, ravnotežom, spokojstvom, harmonijom i duhovnom radošću.

Mir je lekovit, fizičke vežbe i šetnja u prirodi su lek za organizam, jer telu vraćaju vitalnost i životnu radost. Dajte telu sve što mu je potrebno, poštujte ga, ne premarajte se, spavajte dovoljno. Uživajte u svojoj umerenosti. Zavolite pranajamu. Nađite vremena za sebe.

Lek protiv otuđenosti - Okružite se kristalima

Kristali vam takođe mogu pomoći da pronađete svoj unutrašnji mir i oslobodite se neuroze. Ametist je mističan kamen, kamen duhovnosti, pravi lek protiv otuđenosti. Okružite se kristalima ametista, neka njihova ljubičasta svetlost bude sa vama i kada spavate. Pomažu i rubelit, safir, citrin, ćilibar i mnogi drugi kristali, ali za neurozu i otvaranje prema duhovnosti najbolji je ametist. Prepustite se tom čarobnom svetu kristala i osetićete poboljšanje već za nekoliko dana.

Autor: Olga Rezo
Ametist | Mesečev kamen i roze kvarc | Vogel kristal
Žad kristal | Neuroza i kristali | Nakit koji leči | Podmlađivanje kristalima
Napetost, stres i kristali |