ametist, ahat, akvamarin, aleksandrit, amazonit, apofilit, aragonitbiseri, bodzi kamen i broncitcitrin, ceruzit, cirkon i celestitcilibar kamencita kamendumortijerit, dijamant i dolomitdzet kamenepidotfluorit, fuksit i fenakitgorski kristalhrizopras, herkimer dijamantjaspiskalcedon i karneollabradorit i larimarmesecev kamen
oniks i opsidijanpetalit i peridotrubin i rutilcrystalcrystalcrystalvogel kristalcrystalzad kamen

KRISTALI - RAZNOLIKOST FORME


Slojeviti kristali omogućavaju duhovni rad na više nivoa odjednom. Oni nas vode do samog korena stvari.

Pločasti kristal odnosno tabularni kristal ima dve široke strane. Ako ima čvoriće na jednoj stranici treba ih trljati što će aktivirati informacije koje kristal sadrži. Otklanja pogrešno razumevanje i interpretaciju stvari. Potstiče komunikaciju na svim nivoima, kako unutar sebe tako i spoljašnje komunikacije. Pogodan je i najfiniji je instrument za komunikaciju sa drugim duhovnim ravnima. Aktivira druge kristale, pojačava telepatiju.

Elestijal ima mnogo prirodnih terminacija, gradi višeslojni kristal. Energija mu teče nežno, otklanja blokade, strahove, uteha je u emotivnom smislu, vodi u druge živote zbog razumevanja karme ili duboko u svoje sopstvo i večno ja.

Manifestacija: jedan ili više kristala obavijeni krupnijim kristalom pored buđenja originalne misli kreativnosti, može da pomogne kod vizuelizacije, planetarnog isceljivanja, grupnog rada u najviše svrhe.

Generator, može biti veći špic sa šest faseta ili grozd. Uvećava isceljujuću energiju, potpomaže jasnoću namere i usmerava energiju. Grozd ima puno šiljaka. Svaki kristal može biti posebno programiran ili namenjen drugoj osobi. Uvodi u mir i harmoniju. Pogodan je za grupni rad, pomaže pri stvaranju isceljujuće energije.

Izobilje - jedan duži kristal sa puno malih kristala u osnovi. Ovaj oblik privlači bogatstvo i izobilje. Za njega je najbolje mesto leva najdalja tačka u stanu od ulaznih vrata (takozvani ugao bogatstva).

Katedrala: sadrži mudrost milenijuma. To je svetlosna biblioteka, kosmički kompjuter, akaša. Meditacija sa katedralnim kvarcom povezuje nas sa Božanskim umom i deluje kao prenosnik. Svaka dva mileniuma on pomaže evoluciju svesti.

Klinasto pismo – hijeroglifi su ugravirani na površini kristala. U meditaciji vodi do drevnih civilizacija što omogućava prikupljanje mudrosti prošlih života. Prilagođava nas da shvatimo stara učenja i inicijacije. Klinasto pismo je lični kristal.

Kvarc žezlo ima nakalemljen drugi kristal na svoj špic ili suprotnu stranu. Žezlo kvarc je korišćen u doba Atlantide i Lemuriji, kao simbol duhovne vlasti. Usmerava visoke vibracije za ujedinjenje ženske i muške energije. Obrnuti kvarc žezlo oslobađa um od iluzija.

Dijamantski prozor. Zurenje u dijamantski prozor daje odlične duhovne rezultate. On predstavlja kapiju za druge ravni postojanja, otkriva boravište nestale osobe.

Prsten u štapiću

Kapija, vrata - dovoljno duboko udubljenje da može da drži vodu. Uporni tratak u tu tečnost otvara kapiju prema drugim svetovima - svojevrsno putovanje kroz vreme u svim pravcima.

Ključ kristal ima trokutasto udubljenje i ono se sužava prema unutra. Ključ kristal je instrument za otključavanje skrivenih delova sebe ili nečega drugog skrivenog - na primer informacija. Otkrivamo sve što je skriveno od nas ili što podsvesni um skriva. Pogodan je za raskid veza i stvara slobodu Duši da se razvija.

List kristal ima tanak ravan sloj između dva kristala u vidu lista. Ovaj dragoceni kamen otvara komunikaciju sa drugim dimenzijama, Akaša hronikom, prošlim životima itd. Pomaže korišćenje spiritualnog potencijala i otvaranje trećeg oka.

Prijatelj - dva kristala urasla manje ili više jedan u drugog pružaju podršku naročito u teškim momentima življenja.

Srodna duša - neko iz naziva blizancima - dva slična kristala na zajedničkoj osnovi spojeni jednom stranom manje ili više. Privlače nam srodnu dušu. Koristiti u svim vezama za ravnopravno partnerstvo koje je jedino prihvatljivo za pravu iskrenu ljubav. Kristal srodna duša sa različitim dugačkim špicevima je koristan za porodične odnose dece i roditelja. Ako imaju u sebi dugu to omogućava sigurni pronalazak pravog partnera. Ovaj kristal se drži, kao i rozenkvarc, u krajnjem desnom uglu svoje sobe najdalje od vrata.

Krst kristal olakšava asimilaciju spiritualnog znanja, čisti čakre, otklanja energetske blokade.

Most kristal raste iz drugog kristala. On spaja procep. Spaja svetove ega sa svetovima višeg ja. Olakšava govor u javnosti ili sa drugim osobama.

Čičak - više malih kristala raste iz osnove prekrivajući tako veći kristal. Veliki kristal reprezentuje staru dušu a mali kristali bivaju privučeni učenošću ili mudrošću starije duše. Ovaj kristal podstiče grupni rad. Pruža utehu onima koji se nađu sami.

Izida kristal Ovaj kristal je dobio ime po Egipatskoj boginji Izidi. Kamen ima izražajno špicasti vrh. Leči sve što je slomljeno. To mogu biti i sva četiri niža tela. Olakšava razumevanje umiranja.

Autor: Olga Rezo

Vaš Komentar: