Relaksacija UmaSvom telu ćemo pomoći pozitivnim stavom, verom, smirenošću, vedrinom, kao i načinom ishrane, i omogućiti životnoj snazi da se pravilno manifestuje. To će povećati vitalnost i otpornost mentala, osloboditi ga od straha, briga i teskoba.

Mentalno zdravlje se postiže zračenjem ispravnih i čistih misaonih talasa i formi bezazlenom mentalnom rekreacijom. Mentalna rekreacija će promeniti raspoloženje, relaksirati um, omogućiti mu da gaji plemenite i uzvišene misli i stvoriti naviku vedrine i veselosti.

Disciplina i čistoća misli omogućavaju nam da sagledamo smisao, cilj i krajnju sudbinu ljudskog života na Zemlji, da spoznamo Boga. Disciplina podrazumeva prestanak robovanja mislima, slobodu od svojih misli. Nametljivih misli oslobodićemo se stavom neutralnog posmatrača. Priroda uma je varljiva, teži da se poigrava. Da bi razumeli prirodu, navike i puteve uma, treba ga rasteretiti od bespotrebnih informacija i pribrati raspršene mentalne zrake u novu mentalnu snagu disciplinom, koncentracijom i meditacijom...

Koliko god da smo posvećeni Božanskom životu, Božanski princip neće delovati kroz iskrivljeni medij uma. Pun predrasuda i kompleksa, mental ne vidi stvari u njihovoj pravoj perspektivi...

Ako želimo sačuvati naše mentalno zdravlje, treba da naučimo da budemo pozitivni prema negativnim mislima okrećući našu pažnju prema drugim mislima, po mogućnosti onima koje su višeg i plemenitijeg karaktera. Pošto um odjednom može da misli samo na jednu stvar, usmerivši pažnju na nešto plemenitije, eliminisaćemo lošu misao na prirodan način. Kad se ovaj princip borbe sa lošim mislima dugo praktikuje, stvara se navika rasuđivanja i um automatski odbija loše misli. Više ne postoji potreba za svesnim naporom da se loše misli drže daleko.

Tako se pročišćava mentalno telo. Konstitucija mentalnog tela se menja, postaju dominantnije finije kombinacije mentalne materije što omogućava da se misli višeg tipa lakše izražavaju.

Autor: Olga RezoKomunikacija i Povezivanje relaxation

Vaš Komentar: