Inspirativan video klip

Životinje pevaju

Kineske gluve plesačice

Napredna duhovnostSvaki čovek koga sretnemo ima svoju sopstvenu percepciju sveta. Ljudi su sigurni da ono što vide je sve što postoji. Samo kada se odmaknemo korak nazad možemo da vidimo istinsko savršenstvo i lepotu u onome što jeste i da gledamo kako to postaje ono što ustvari zapravo već jeste: savršeni izražaj. I mi smo to u svim njegovim različitim fazama ali da bi smo to videli moramo se udaljiti od naših malih svetova i perspektiva će nam odkriti sve.

Kako se osećati sigurnim i uzemljenim za 10 minuta

Danas ćemo pričati o osnovnoj ili korenskoj čakri. Osnovna ili korenska čakra je povezana sa instinktima, sigurnošću i opstankom. Ovaj centar je lociran iza genitalija i anusa. Smatra se da je povezan sa unutrašnjom adrenalinskom žlezdom koja je odgovorna za ponašanje tipa- potuci se i beži-kada je ugrožen opstanak. Simbolizuje je lotos sa 4 latice. Ovaj energ. centar stimuliše nas i oživljava. Korenska čakra je naša motivirajuća sila koja nas pokreće. Pomaže nam da postignemo naše ciljeve. Bez snage u našem korenu nedostaje nam strast u našem životu. A bez strasti život je dosadan. Sa jakom korenskom čakrom život je uzbudljiv i pun akcije. Kada je ova čakra probuđena naš stav će biti stav poverenja prema svetu, prihvatanje drugih i jaka želja za životom. Ako energija nije aktivna mi se povlačimo. Imamo poteškoće da se suočimo i uvek zavisimo od ostalih u rešavanju svojih izazova. Ostaćemo uskraćeni financijski i emocionalno, javiće se sumnja paranoja, pohlepa i sebičnost. Kada nije izbalansirana osećamo se nedostojni u strahu smo besni i nesigurni, materijalno orjentisani i posesivni. Kada je čakra izbalansirana povezujemo se sa prirodom osećamo se uzemljeni i sigurni. Imamo osećanje pripadanja, stabilnosti, motivacije i samopouzdanja. Korenska čakra se predstavlja crvenom bojom. Kaošto je krunska čakra okrenuta na gore da apsorbuje energije iz kosmosa korenska čakra je okrenuta na dole da apsorbuje isceljujuće energije od Majke Zemlje. Korenska čakra se fizički povezuje sa nogama, stopalama, korenom kičme, kostima,bubrezima i mirisom. Muški seksualni organi su prvenstveno locirani u korenskoj čakri. Zato se muška seksualna energija oseća kao fizička. Ženski seksualni organi lcirani su u sakralnom centru i ženska seksualna energija se oseća kao emocionalna. Obe čakre su povezane sa seksualnom energijom. Kroz prvu čakru energija Zemlje ulazi u suptilni energetski sistem tela i daje i daje nam osećaj povezanosti sa životm na zemlji kao celini, osećaj da nismo odvojeni entiteti.Moramo da izbalansiramo ovu čakru pre nego odemo na ostale čakre u suprotnom naš rast će biti bez korena i neuzemljen i samim tim i nemoguć. Muladara ima rezonantnu vibraciju note C i predstavlja se zodijačkim znakom Ovna i Škorpije i planetom Saturn. Od dragog kamenja za balansiranje ove čakre najbolji je rubin, granat, crveni kalcit, dimljeni kvarc i tigrovo oko. Kristali nas povezuju sa našim fizičkim ja i pojačavaju zdravlje tela, unutršnju snagu, hrabrost i vitalnost. Korenska čakra kao celina označava samoodržanje i element zemlje.

Koristićemo dve različite tehnike za balansiranje čakri. Prva tehnika je eft a druga je balansna procedura. Šakom pokrite bazičnu čakru, uz fokusiranje na reč "ja želim". Pritiskaćemo različite akupunkturne tačke uz fokusiranje na bazičnu čakru što će doneti hrabrost stabilnost snagu kao i na reč "ja želim". Sa dva prsta desne ruke počinjemo na desnoj obrvi, zatim sa strane oka fokusirajući se na ruku, našu osnovu, stabilnost i snagu. Sada lupkamo jagodice ispod oka uz reč "ja želim" Ispod nosa uz reč "ja želim", zatim po bradi fokusirani na bazičnu čakru. Lupkamo ključnu kost uz reč "ja želim" i ispod ruke uz reč "ja želim" Kompletno ponovite vežbu još jedanput.

Sada duboko udahnite. Sada ćemo preći na proceduru balansiranja. Levu ruku smestite na timus a desnu u krilo pokrivajući bazičnu čakru uz reči "sigurnost i zaštita". Pažnja i namera su na tim rečima. Udišemo, zadržavamo dah fokusirani na sigurnost i zaštitu. Ja želim sigurnost i zaštitu, zatim duboko udahnite, dok izdišete osećajte balans. Dok se fokusirate na sigurnost i zaštitu duboko udahnite, sa izdahom na balans. I to je balansiranje koristeći eft i balansnu proceduru za osnovnu čakru.