Gostujući članci >> Kristali i nakit

Kamenovi rođenja — njihova priča

Autor: Parriss Jewellers

Kamenovi rođenja su fantastični darovi za članove porodice. Darivanje kamenova rođenja može biti nešto veoma specijalno jer se može povezati sa nakitom. Kamenovi rođenja se često poklanjaju prema mesecu u kome je osoba rođenja, ili prema Zodijačkom znaku. Postoje različiti kamenovi rođenja za svaki od meseca ili znakova, i pored toga što postoji preklapanje u obe kategorizacije.

Različiti meseci i zodijački znakovi

Na primer, kamenovi rođenja meseca jula se razlikuju. Oni koji su rođeni u ovom mesecu znaju da je Rubin njihov kamen rođenja prema modernoj interpretaciji. Ali, ako se radi o osobi rođenoj u znaku Raka, njihov kamen rođenja je Smaragd - što je potpuno različit kamen.

rubin, moderan kamen rođenja ze mesec jul

U tradicionalnoj interpretaciji, kamenovi rođenja za svaki od 12 meseci su takođe različiti. Ako uzmemo mesec Juli kao primer, nalazimo da je kamen rođenja ovog meseca Tirkiz ili Oniks, što se opet razlikuje.

Ako odabirete kamen rođenja za neku osobu, treba možda da se odlučiti prema tome da li ta osoba ima više interesovanja za svoj horoskopski znak ili za mesec u kome je rođena. To znači da treba da razmislite šta bi ih od mogućih kamenova rođenja činilo srećnijim.

Ovo važi za sve mesece u godini, s tim što je za neke mesece izbor mogućih kamenova rođenja manji.

Moderni kamenovi rođenja

Kamenovi rođenja postaju popularniji oko 1912 godine kada su se draguljari ponadali da će moći da standardizuju kamenove za svaki mesec u godini. Od tada, oni su više puta menjani redosled i u poslednjoj reviziji dodali su Tanzanit kao kamen rođenja za mesec decembar. Ovo znači da za mesec decembar sada imate tri mogućnosti, ukljućujući Tirkiz i Cirkon.

Interestantno, ali postoje i kamenovi rođenja za dane u nedelji u kojoj je osoba rođena. Većina od ovih dana ima po dva kamena. Oni rođeni za vikend imaju Dijamant kao jedan od kamenova rođenja Subote ili Nedelje.

Ostali predmeti rođenja

Postoje i drugi objekti koje povezujemo sa danima ili mesecima rođenja. Na primer, cvetovi, nakit u obliku prstena, i slično. Sve to čini veći izbor poklona za osobu rođenu u datom mesecu i mogućnost da je se više obraduje.

Jedino se pomolite da osoba kojoj kupujete poklon nije rođena Subotom ili Nedeljom.

O Autoru

Parriss Jewellers kaže da ima odličan izbor kamenova za mesec Juli kao i odlične cene.Vaš Komentar: