MEDITACIJA SRCA I KRISTALOTERAPIJA DUŠE

Samoisceljivanje

simbol srca

Jednom probuđena energija ljubavi, prema nekome ili nečemu, zauvek je živa i sveprisutna. Pošto kvalitet vašeg življenja uglavnom zavisi od veličine vašeg energetskog potencijala, ta energija je nešto najdragocenije što imate. Međutim, ako je ta energija ljubavi vezana za osobu koja vas je iz bilo kojih razloga napustila, vi ste taj deo svoje probuđene i uvećane energije ljubavi vezali za taj vremenski trenutak u prošlosti. Doživljeni bol, tuga i stres potisnuli su i zarobili vašu energiju ljubavi, radost življenja i osmeh na vašem licu. Istina je da vreme velom zaborava prekriva minule događaje, ali vaša energija ipak ostaje zarobljena, a vaš energetski potencijal smanjen.

To znači da se morate suočiti sa bilo kojom preprekom upravo sada, u sadašnjosti. Ne treba da idete nazad u prošlost. Sve prepreke predstavljaju izazove u sadašnjosti i smeštene su u srcu, ne u glavi. Ljude koje ste poznavali, voleli i izgubili doživljavate kao slike prošlosti. Veoma je važno da ne razmišljate o njima u prošlom vremenu, osetite ih sada, u sadašnjem trenutku. Pošto postoje sada, mogu biti razrešene samo u sadašnjem trenutku. Srce poznaje samo jedno vreme, a to vreme je sadašnje. Kada uronite u srce, vi uranjate u večno sada.

Verovanjem da su smetnje stvar prošlosti, da se radi o prošlim nemilim događajima sa detetom, majkom, ocem, sestrom, bratom, suprugom, dečkom, itd, vi ih smeštate van svog dosega. Pravila srca se razlikuju od pravila glave. Ako želite da uđete u svoje srce treba da zanemarite svoje koncepte glave jer vas oni sprečavaju da koristite isceljujuće snage svoga srca.

Upalite svetlo u svom srcu

Pomozite sebi i oslobodite svoju energiju ljubavi meditacijom uz pomoć roze kvarca. Stavite privezak od programiranog roze kvarca oko vrata i po jedan kamenčić u dva džepa sa strane. Odvojite tihi momenat samoće i mira, opustite se, polako čitajte tekst meditacije i sledite uputstvo.

Sada zažmurite i usmerite pažnju na prostor unutar svog tela. Osetite granice svoje kože i prostor koji je unutar nje. Doživite sebe iznutra. Sada uđite u dubinu svoga srca, osetite sebe, svoje sopstvo. Ne obuzdavajte svoje emocije, evocirajte ljubav prema voljenoj osobi koje više nema. Vaš susret smestite u sadašnjost.

Doživite ponovni susret sa voljenom osobom u svom srcu kao da se ništa bolno nije desilo, evocirajte ljubav u sadašnjem trenutku. Volite se i grlite kao nekad, potpuno sebe uložite u doživljaj ljubavi. Energija ljubavi će osloboditi proživljene patnje i one će kao latice ruža nošene povetarcem otplutati kristalnom rekom vašeg čistog srca, ostavljajući ga punog oslobođene, blistave bezuslovne ljubavi, nalik božanskoj. Samo od vas zavisi da li će svetlo u vašem srcu zasijati jače.

PRAKTIČAN RAD

Sedite pravo, sa udobnim osloncem za leđa. Ruke položite na butine. Noge stavite jednu pored druge, ako vam je zgodno da udaljite stopala jedno od drugog, učinite to. Više se ne pomerajte. Zažmurite. Osetite roze kvarc. On je tonik za dušu. Zamolite ga za pomoć.

Obratite pažnju na dah. Dišite kroz nos. Ujednačeno, spontano bez napora. Pratite svoj dah, budite svesni disanja. Dišite svesno jedan minut. Ne dozvolite mislima da vas ometaju. Iskoristite ovu priliku u potpunosti. Ovu vežbu nemojte više ponavljati. Dovoljna je samo jedna sesija.

Vaš zadatak će biti da volite. Da doživite ovde i sada potpunu ljubav sa voljenom osobom i da slobodno i glasno ispoljite sve emocije.

Prenesite pažnju na stopala. Stisni prste na nogama, opusti... Vaše fizičko telo je opušteno, opušteno.

Opustite svoje eteričko telo, opustite svoje astralno telo, opustite svoje mentalno telo. Opušteni ste, opušteni. Utonite dublje. Usmerite pažnju na prostor unutar svog tela. Osetite granice svoje kože i prostor koji je unutar nje. Doživite sebe iznutra. Uđite u dubinu svoga srca, osetite ljubav.

Sada smestite sebe i voljenju osobu u ambijent gde ste se osećali najlepše. Obradujte se susretu.

Ne obuzdavajte emocije, evocirajte ljubav sa voljenom osobom. Vaša ljubav se upravo događa, sada u ovom trenutku. Tu je sa vama, volite se. Volite se i grlite dugo, dugo. Recite sve što imate za reći. Obratite pažnju na ono što misli voljena osoba. Volite se. Dozvolite sebi da ispoljite svu svoju ljubav.

Vaša sebičnost oko gubitka će se rastopiti u božanskoj energiji ljubavi.

Vaša energija ljubavi uvek će biti prisutna i tu samo za vas, radosna i slobodna od negativnih emocija tuge i žalosti koje su je gušile i potiskivale u prošlosti. Svetlo u vašem srcu sija jače. Vaša ljubav je vaša, radosna i slobodna od bola.

Ako ste završili meditaciju malo se odmorite i onda otvorite oči. Protegnite se i sedite još 5 minuta. Posložite sve kockice. Sesija oslobađanja energije ljubavi je gotova. Vaša zarobljena ljubav u prošlosti se oslobodila i stavila vašem životu na raspolaganje.

S ljubavlju i kristalnim mirom,

Olga Rezo

dete i andjeo