Nakit od Opala: Značenje i Verovanja

22. Pitanje:
Draga Olga, kupila sam od para koje sam dobila kao poklon za svadbu mindjuse i ogrlicu od opala, pa bi se to moglo racunati kao da sam ih dobila na poklon.

Procitala sam neke negativne tekstove o ovom kamenu pa bih Vas molila da mi kazete nesto vise o njemu i kako da ga koristim da izvucem najbolje iz njega! Ja sam devica u horoskopu ali ne znam da li to ima nekog velikog znacaja!

Unapred hvala, Ksenija

Odgovor:

Draga Ksenija,

Opal pojačava natčulne vizije. On je mističan kamen visokih vibracija. Promoviše kreativnost, ima širok spektar delovanja, kako na fizičkom tako i na višim planovima. Opal je kamen zaštite, vernosti i odanosti.

vatreni opal narandžaste boje Boje opala su bela, bež, crna, ružičasta, crvena, plava, lila prelivajuća u duginim bojama, braon, narandžasta. Može biti i proziran, bezbojan, obično je mali, staklastog sjaja.

Opal koncipira, upija, misli i osećanja, pojačava ih i vraća izvoru. Nosioca može da čini nevidljivim, neprimetnim. On donosi lakoću i spontanost, jača duhovnost.

Opal može da rasprši energiju, zato je potrebno znalačko rukovanje opalom dok se s njim radi počev od dobrog programiranja i koncentracije i pronalaženja pouzdanog kamena koji integriše energiju, kao dodatnog pomagača. Ukazuje na nerazrešena emotivna stanja iz prošlosti. Može da poveća nestalnost ako postoji predispozicija za to. Jača volju za životom, jača pamćenje, optimizam, pomaže u otklanjanju stresa i depresije. Pomaže nam u traganju za pravom ljubavi.

Opal je najdelotvorniji u lečenju želuca i probavnog trakta. On aktivira rad želuca, reguliše kiselinu u želucu. Pomaže u slučaju anemije, aktivira crvena krvna zrnca, zato ga povezuju sa leukemijom.

Pošto su opali raznobojni, oni se polažu već prema boji na adekvatne čakre. Te različite boje imaju različiti učinak.

Srdacan pozdrav, Olga RezoPitanje:

 

Email: (Neće biti objavljen)