Predavanje 60.

Smirite um i oslobodite se suvišnih misli


Naš život je proizvod naših misli i mi smo proizvod onoga što smo mislili i uradili u prošlosti. Misli koje okružuju čoveka su njegov kvalitet - moć kojom on privlači bogatstvo zemaljskog i nebeskog sveta.

smirite-um Misli nisu svojina svesnog Ja. One se otimaju svesnoj kontroli i ne biraju lukavstva i trikove da bi sačuvale svoj spontani i nekontrolisani život. Misli neprestano teku i kad želimo i kad ne želimo da mislimo, nezavisno od naše volje. Mi samo mislimo da mislimo. Misli nas često nesvesno vode kroz život. One neumorno rade. Tek kada se okrenemo prema njima, one nestanu.

Kako nagone i emocije, tako i misli, priroda skriva od pogleda svesnog Ja. Kao da su stidljive, iako su upravo one stvorile filozofiju, arhitekturu, umetnost... Polusvesno lutanje čoveka kroz život ne vodi ka mudrosti sve dok naša svest robuje telu i egu.

Počnite sa čišćenjem svog mentala od suvišnih misli i ne zaboravite da riba smrdi od glave.

smirite-um Neophodno je da naučite da se opustite a zatim smirite unutrašnji tok svojih misli, koje kao nestašni jarići skaču po poljanici vašeg uma. Nađite tiho mesto gde vas niko neće uznemiravati, mesto gde možete slobodno da se opustite. Možda možete da upalite sveću vaše omiljene boje i belu sveću kao simbol Božanske prisutnosti. Ako želite možete pustiti i relaksirajuću instrumentalnu muziku. Zatvorite oči i opustite se... Oslobodite um od misli i svih problema, smirite se. Brige prepustite Anđelima.

smirite-um Udišite kroz nos, a izdišite kroz usta. Napravite barem tri duboka udaha i izdaha da biste uravnotežili svoje disanje. Uradite pratjaharu na sledeći način: Nemojte se vezivati za misli, pustite ih da teku, postanite neutralni posmatrač svojih misli sve dok se konačno ne razrede i nestanu.Uđite u meditativno stanje. Meditaciju ponavljajte što češće možete. Pogledajte i ostala predavanja.

Autor: Olga Rezo

Vaš Komentar: