ŠTA ZNAČI ŽIVETI SA SEDAM ZRAKA SVETLA

Ljudskom biću je potrebna ljubav Božija. Neophodno je postati svestan božanske prisutnosti, voleti je i obožavati, jer činjenica je da Bog već jeste u nama i mi u Njemu. Bog je sve. Bog je ljubav postojana i sveprisutna. Njegova ljubav je božanska ljubav, neuporedivo i nezamislivo veća od najveće ljudske ljubavi. Kapacitet ljudske ljubavi je mali i nepostojan, pun pobuda i strasti. Božanska i ljudska ljubav nisu uporedive ni po obimu ni po kvalitetu.

Mi smo ti koji ne obraćamo dovoljno pažnje, mi izbegavamo kontakt sa Bogom. Bog nas uvek, postojano i svojim ogromnim a nežnim, od svega nežnijim, intenzitetom voli. On nas ne prekoreva, ne kažnjava. On je Bog praštanja i tolerancije. Dao nam je slobodnu volju i mogućnost sopstvenog izbora. Mi smo ti koji se udaljavamo od Boga, i sebe tako svirepo kažnjavamo lutajući bespućem nebožanskog, lišavajući sebe veličanstvene ljubavi.

Na nama je da osetimo potrebu da čujemo Reč božiju, da je živimo, da poštujemo božije savete izvršavajući svakodnevno sa uživanjem i ljubavlju božiji plan za nas. Blagodet i milina koje nas tada obuzimaju melem su za našu dušu i spas za naše telo.

Svaki dan je za sebe svojevrsna posebnost u smislu božanskih kvaliteta kojima obiluje i koji se u njemu očituju. Svaki dan donosi nove kvalitete i njih obavezno treba kontemplirati. Posebnosti i kvaliteti božanske energije u svakom danu jedne sedmice prelivaju nam energiju uz pomoć koje postajemo u stanju više voleti, biti svesni i izvršavati božiji Plan. Treba primiti blagodeti toga dana, na primer, energiju vere, snage i zaštite nedeljom, mira ponedeljkom, ljubavi i tolerancije utorkom, čistoće sredom, energiju ozdravljivanja četvrtkom, milost i predanost petkom a energiju ravnoteže i saučešća subotom. Potrebno je prepustiti se vođstvu božanske energije, živeti stvarnost, živeti punim životom, živeti bit. Ta bit je osnova za celokupnu nadgradnju u našem životu. Ona nam donosi sve što samo poželeti možemo pa i ono što ne možemo ni da zamislimo da može da se ostvari.

Zato nadahnuće i inspiraciju treba tražiti u Reči božijoj i biti u jedinstvu sa Tvorcem, Gospodom, Bogom našim, da Isus Hrist, sin božiji, zaživi u nama. Tako ćemo biti u jedinstvu sa životom i svim što postoji. Bog je jedan, sigurno samo jedan Bog, za sve. Ja jesam, a može svaki čovek biti deo te priče, jedno sa Tvorcem, jedno sa univerzumom. Tako raste zamisao božija i božija ljubav se širi u beskonačnost večitog.

Sada se sve čini lakim, srce je u stanju svaki dan da prašta, jer razume kad je zaronjeno u božansku ljubav. Nežne energije kupaju moje biće i izlivaju u njega svoje kvalitete koje treba da živim u skladu i ljubavi.

Sve je postalo čistije i jasnije. Sve sija, sve se bolje vidi u dubinu svake stvari, svesnost raste.

Ti si prvi i jedini Gospode. Blagoslovi me i pomozi da ceo dan ostanem u Tvom društvu, da ne odlutam, da Te ni na delić sekunde ne zaboravim. Ne dozvoli da me zavede zov ništavila i prolaznosti. Pomozi mi da poštujem prave vrednosti, da pravim pravi odabir i donosim prave odluke. Ne dozvoli Gospode da zalutam. Kada sam jedno sa Tobom postajem ono što treba da budem, mogu odabrati ono najbolje za sebe, moje srce može praštati, u stanju sam ljubiti bližnjeg kao samu sebe. Tebe Gospode ljubim više od toga, više od svega.

Komentari:

Lilijana :
02-06-2014


Krasno zvuči,...hvala za ove riječi, iako ne znam, čije su, ali uz Božiju pomoć znat ćemo svi....

sunnyray :
02-06-2014


Hvala Lilijana na komentaru. Sve najlepše.

Ljubinka :
25-02-2019


Hvala vam na svemu sto mi pomazete predivno se osjecam citajuci priblizim se Bogu molim Boga da ozdravim Bog je milostiv uslisice moje molbe

sunnyray :
25-02-2019


Hvala na komentaru, Ljubinka. Svako dobro.

Vaš Komentar: