Predavanje 86.

DUHOVNA OSNOVA ZODIJAKA


Celi kosmos sastoji se od bezbrojnih sistema centralnih Sunaca oko kojih kruže planete. Svako Sunce i svaka planeta imaju svoju specifičnu boju koja se određuje po vrsti plamena u njihovoj središnjoj tačci. Iz jednog dela tog plamena formiraju se mala vatrena bića koja bivaju zatvorena u trostruki plamen duše koja se na odgovarajućoj planeti hoće inkarnirati. Taj plamen se kroz celi život proširuje i razvija.

zodijački znakovi Kad su se u telu Ćutljive Čuvarice Imakulate ucrtale planete našeg Sistema stvoren je i metod zračenja kroz izvesna svojstva i kreposti koje su im neophodne i koje se mogu ritmičkim izlivanjem prenositi. Tih 12 velikih kreposti i svojstava bilo je od Kosmičkih Bića nezamislive snage i veličine produhovljeno i ta Velika Kosmička Bića koja predstavljaju vrline, samu Prirodu Boga, preuzeli su odgovornost da kondenzuju po jedno od 12 Kosmičkih Svojstava Sunca da to Svojstvo magnetišu i koncentrišu. Tako je nastao moćan elektronski pojas i oko našeg Sunca.

Pored toga njihova velika privilegija i čast je da omekšaju zračenje Sunca. Tako omekšano zračenje mogu primiti Anđeli, Kerubimi i Serafimi u svoja bića a onda mogu dalje ublažavati zračenje toga sjaja i nositi ga iz Sfere u Sferu prema periferiji Univerzuma. I konačno, samo tako omekšanu energiju mogu primiti određeni učenici koji dele naše svetlo, našu svesnost, naše planove i nose ih prema onima koji su niže na lestvici evolucije.

zodijački znakovi Znači, oko delotvornog polja samog Sunca postoji 12 velikih kosmičkih žarišta. Svakom od tih vrlina upravlja po jedno kosmičko biće sa svojim božanskim upotpunjenjem i izračava moćne svetlosne zrake u univerzum. Tokom kruženja oko Sunca, planete približno 30 dana bivaju zaronjene u jako zračenje kreposti (vrlina) specijalnog hrama u kojem borave. Jasno je samo po sebi da tu nema nikakvih drugih negativnih ili pozitivnih zračenja ili upliva iz tih 12 velikih žarišta Božanskih vrlina. Ako naša planeta Zemlja, kao i ostale planete, u jednom od tih hramova svaki put proboravi 30 dana, tada se unutrašnja tela svakog individuuma nahrane specijalnim blagoslovom ovog velikog bića. A oni koji su u bilo kojoj inkarnaciji radili na zadovoljavajući način sa jednim određenim hramom primaju od tog hrama jednu naročitu snagu.

Hramovi su slično građeni kao predivne kule u starim pričama i bajkama. Na primer u hramu Arijesa (Zodijačkog znaka Ovna) žive silfe u snažnoj Božanskoj zraci. U tom žarištu se priprema supstanca, energija, i pročišćujuća snaga za vazduh koji udišete. U hramu Ribe je žarište majstora Neptuna, čistoće vodenog elementa gde se školuju Undine i sve snage vode. Pročišćujuće snage Neptuna teku kroz i preko Zemlje, naročito u vreme februara i marta. U hramu velikog Akvarijusa, ljudi pronalaze moćan podstrek, napredak i pojačanje duhovnog rasta. Kako znate, planete se pokreću u srcu novog razdoblja Vodolije da bi duhovnom interesu ljudske svesti dale jednak podsticaj svakom pojedincu posvuda.

zodijački znakovi U srcu velikog kosmičkog bića Minerve (Zodijački znak Jarac) nalazimo žarište dara lučenja diskercije i intuicije. Snažne su snage i elementi koji Zemlju i njenu atmosferu preplavljuju za vreme njenog perioda jer je njen izliv toliko velik da on od strane jedne prihvatljive svesti može da bude zahvaćen i absorbovan tačno kao i prolećno cveće što u Aprilu ili Maju prema svom sopstvenom Božjem planu upija u sebe specijalna zračenja itd, itd. Nadam se da je ovo jasno.

Pošto je oko našeg fizičkog Sunca u jednom vodoravnom krugu izgrađeno 12 Svetlosnih Hramova koji Zemlju kroz 12-ti deo njenog godišnjeg kruženja oko Sunca snabdevaju svojim specijalnim krepostima, možete sebi doneti veliku dobrobit meditirajući na njih. Tih dvanaest vrlina odgovaraju zahtevima koje jedan individuum mora razviti da bi se mogao spiritualno uzdići . Ovim Hramovima kao što znate, odgovaraju 12 astroloških znakova zodijaka. Spoljna astrologija i horoskop proučavaju njihov upliv iz kosmosa i to po slikama sazvežđa: rak, lav itd. Svaki praktičar zna da slike ovih sazvežđa ne protiču baš u 12 meseci. Svesnim zazivanjem tih delujućih snaga iz Hramova možete te vrline u sebi uteloviti i ubrzati svoj spiritualni razvoj.

Sledi lista Hramova sa svojim hijerarsima i odgovarajućim krepostima koje treba da integrišete u svoje duhovno biće tokom istrajnih meditacija:

Ovan 21.3-20.4.

HRAM MUDROSTI

HIJERARH HRAMA ARIJES

Bik 21.4-20.5

HRAM VEROVANJA, SNAGE, SRČANOSTI I JAČINE

HIJERARH HRAMA HERKULES

Blizanci 21.5-20.6

HRAM LJUBAVI

HIJERARH HRAMA BUDA, BOŽANSKI MAITREJA

Rak 21.6-22.7

HRAM KONCENTRACIJE STEČENE POSVETOM

HIJERARH HRAMA VISTA

Lav 23.7-22.8

HRAM UDVORNOSTI I VITEŠTVA

HIJERARH HRAMA APOLON

Devica 23.8-22.9

HRAM RAVNOTEŽE SIGURNOSTI I POVERENJA

HIJERARH HRAMA VIRGO

Vaga 23.9-22.10

HRAM SLOBODE

HIJERARH HRAMA LIBRA

Škorpion 23.10-21.11

HRAM POBEDONOSNOG IZVRŠENJA

HIJERARH HRAMA VIKTORI

Strelac 22.11-21.12

HRAM DUHA VATRE I ZANOSA

HIJERARH HRAMA ZARATUSTRA

Jarac 22.12-19.01

HRAM DARA LUČENJA DISKRECIJE I INTUICIJE

HIJERARH HRAMA MINERVA

Vodolija 20.01-18.02

HRAM NAPRETKA I OJAČAVANJA

HIJERARH HRAMA AKVARIJUS

Ribe 19.02.-20.03

HRAM ČISTOĆE

HIJERARH HRAMA NEPTUN

zodijački znak zodijački znak zodijački znak zodijački znak zodijački znak zodijački znak zodijački znak zodijački znak zodijački znak zodijački znak zodijački znak zodijački znak

Autor: Olga Rezo

Vaš Komentar:


Komentari:

Mirjana Lazarević:
15-03-2016


Draga Olga, vaši tekstovi su odlični, nesebično dajete drugima da uče, hvala Mirjana iz Zemuna.