Pitanje o Plavom Aventurinu i Dimnom Kvarcu

23. Pitanje:
Cenjena gospodjo, da li mozete napisati o plavom aventurinu, privlacio me je pa sam ga kupila, velicine manjeg jajeta, svetlo do srednje plave boje u obrisima, bio je skuplji od ostalih kristala, da li je redak, da li se redje koristi, za sta se narocito koristi, a drugo pitanje, odjednom imam potrebu da nosim dimni kvarc, da li to znaci da tako resavam neki problem,hvala, Lela.

Odgovor:

Postovana,

Ukratko, zajednicko za sve boje aventurina, on je kamen utehe i prosperiteta. Kao kamen moći, odličan je za privlačenje obilja i bogatstva. Aventurin oslobađa od emotivnog pritiska, bola i stresa, uravnotežuje emocije, smanjuje nervozu i bes, pomaže da se ostane pribran u napetim situacijama. Leči strah, neodlučnost. Zeleni aventurin rastvara energetske blokade u srčanoj čakri, odličan je kamen za zaštitu srca od energetskog vampirizma. U tom slučaju se nosi privezak od zelenog aventurina. Pomaže u donošenju pravih odluka, donosi sreću u igrama na sreću. Leči zglobove, izvlači toplotu, smešten u kadu opušta mišiće. Pomaže kod reume. Oslobađa od mucanja. Leči nadbubrežne žlezde i urogenitalni sistem. Plavi aventurin je nesto redji, kod nas. Sluzi za organe i tkiva u predelu vrata. Otvara grleni energetski centar. Pomaze u ovladavanju predrasuda, povezuje nas sa duhovnim Vodicem, Andjelom cuvarom i slicno. Podstice duhovnost, poboljsava komunikaciju, povecava snagu i oslobadja od toksina.

Dimljeni kvarc blago uzemljuje i stiti. Ovaj kristal pročišćuje auru, astralno telo i um. Za vreme meditacije dimljeni kvarc se drži u ruci ili na stolu sa jedne strane, a gorski kristal, sa druge strane. Emocionalno, dimljeni kvarc je odličan za podizanje raspoloženja, uzemljuje za vreme meditacije i obezbeđuje vezu između fizičkog i viših duhovnih sfera. Stimuliše kundalini. U jakoj vezi je sa zemljom te pojačava instinkte preživljavanja. Pokreće prvu, korensku čakru, muladaru, uzemljuje, za vreme meditacije, itd, itd.

Sve najbolje,

Olga


Puno hvala na odgovoru, cast mi je da ste tako detaljno odgovorili.Bas mi je bila i potrebna takva podrska od ta dva kamena. U nastupajucoj Novoj 2o11. godini, zelim vam dobro zdravlje, dug zivot i svaki uspeh i napredak, srdacno, Lela.Pitanje:

 

Email: (Neće biti objavljen)