Predavanje 92.

ROZE KVARC — TONIK ZA SRCEroze kvarc kotrljan

Ono što je ametist za duh, to je roze kvarc za srce. Ovaj kristal lekovito deluje na celo telo, a posebno na srce i krvotok. On budi i jača naš smisao za lepotu. Nije moguće voleti niti prihvatiti ljubav drugog čoveka ako ne volimo sebe. Ljubav je važna za svakog čoveka, a pogotovo za one koji su zainteresovani za duhovni razvoj. Ako ne volimo sebe u potpunosti, onda smo ranjeni iznutra, i ta rana će uvek tražiti da bude isceljena.

Roze kvarc je odličan instrument za njeno isceljenje. Ali, to ne znači da je ovaj kamen uvek nežan. On može da pokrene određene duboko uskladištene blokade i traume koji traže da budu razrešene. Potrebno je oprostiti svima za ono što nam je učinjeno, jer samo tako ćemo moći oprostiti sebi. Roze kvarc otpušta emocije koje nismo mogli u potpunosti da izrazimo, smiruje bol i gubitak i ublažava tugu. On je simbol nežne ljubavi i lepote. Podstiče praštanje, ljubav i prijateljstvo.

Jednom stvorena energija ljubavi je zauvek živa i sveprisutna. Kvalitet čovekovog življenja uglavnom zavisi od veličine njegovog energetskog potencijala. Ta energija je nešto najdragocenije što imate. Međutim, ako je ta energija ljubavi vezana za osobu koja vas je iz bilo kojih razloga napustila, vi ste svoju probuđenu i uvećanu energiju vezali za taj vremenski trenutak u prošlosti. Doživljeni bol, tuga i stres potisnuli su i zarobili vašu energiju ljubavi, radost življenja i osmeh na vašem licu. Istina je da vreme velom zaborava prekriva minule događaje, ali vaša energija ipak ostaje zarobljena, a energetski potencijal smanjen. Pomozite sebi, oslobodite blokiranu energiju meditacijom uz pomoć roze kvarca. Odbacite predrasude, ne plašite se ljubavi i gubitka. Stavite privezak od programiranog Roze Kvarca oko vrata i po jedan kamenčić u dva džepa sa strane. Odvojte tihi momenat samoće i mira, opustite se, polako čitajte tekst meditacije i sledite uputstvo.

Tajna Srca je u Sadašnjem Trenutku

To znači da se morate suočiti sa bilo kojom preprekom upravo sada u sadašnjosti. Ne treba da idete nazad u prošlost. Sve prepreke predstavljaju izazove u sadašnjosti i smeštene su u srcu, ne u glavi. Ljude koje ste poznavali, voleli i izgubili doživljavate kao slike prošlosti. Veoma je važno da ne razmišljate o njima u prošlom vremenu, jer vi ih osećate sada i one zahtevaju vašu pažnju sada. Pošto postoje sada, mogu biti razrešene samo u sadašnjem trenutku. Srce poznaje samo jedno vreme, a to vreme je sadašnje. Kada uronite u srce vi uranjate u večno sada.

Verovanjem da su smetnje stvar prošlosti, da se radi o prošlim nemilim događajima sa detetom, majkom, ocem, sestrom, bratom, suprugom, dečkom, itd, mi ih smeštamo van našeg dosega. Pravila srca se razlikuju od pravila glave. Ako želite da uđete u svoje srce treba da zanemarite koncepte glave jer vas sprečavaju da koristite isceljujuće snage svoga srca.

Sada zažmurite i usmerite pažnju na prostor unutar svog tela. Osetite granice svoje kože i prostor koji je unutar nje. Uđite u dubinu svoga srca, osetite sebe, svoje sopstvo. Premestite koncepte glave u srce van domašaja uma. Evocirajte ljubav, volite ih kao nekad, pokušajte da se nosite sa ovim osećanjima u sadašnjem trenutku.

Upalite Svetlo u Svom Srcu

U srcu ne postoji prostor gde biste morali da idete ili da se sakrijete. U srcu ne postoji vreme, već samo večna prisutnost. Jedino se tu istinski možete osloboditi proživljenih patnji i pustiti ih da kao latice ruže nošene povetarcem odplutaju kristalnom rekom vašeg srca, ostavljajući ga punog oslobođene, blistave bezuslovne ljubavi, nalik božanskoj. Samo od vas zavisi da li će svetlo u vašem srcu zasijati jače.

Autor: Olga Rezo

Vaš Komentar:


Komentari: