svadistama čakra

Predavanje 43.

Slezinski Energetski Centar - Svadistana čakra...Seksualna energija je kreativna energija koja sve čini magičnim. Kad se blokira, onda je i prva čakra blokirana, što dovodi do bolesti fizičkog tela kao i problema u drugim telima. Žene često blokiraju energiju svadistana čakre. Druga čakra treba da bude otvorena i protočna. Kad se blokira seksualna energija, narušena je i ljubav. Ljubav ne možemo odvojiti od uzbuđujuće kreativne energije. Slezinski centar kontroliše muškost i ženskost čineći da budemo ono što jesmo. Grubu seksualnu energiju pretvaramo u finije energije smanjivanjem seksualne aktivnosti...

...Svadistana čakra je zadužena za distribuciju energije po telu. Na površini slezinskog energetskog centra nalazi se mala, ravnokrakim krstom zapečaćena čakra, gde po predanju boravi rđavi čovek. On će se poništiti vremenom kad počnemo podizati energiju prema višim centrima, odnosno svedemo seksualni život na neophodni minimum i kad usavršimo svoj karakter...

Svadistana je sakralni energetski centar. Pošto je to parna čakra, sa zadnje strane tela nalazi se pri vrhu trtične kosti, u bazi kičmenog stuba. S prednje strane tela je u nivou stidne kosti, odnosno u nivou nižeg abdomena. Ona je središte razuma i intelekta. Obrazovani ljudi delaju zahvaljujući ovom centru logike i analize. Veliki umovi su vladali ovim centrom. Svadistana ima sledeće karakteristike: značenje sopstveno boravište, slatkoća, broj latica šest, boja crvenonarandžasta, oblik polumesec – rastući mesec, čulni organ jezik, akcioni organ penis, klitoris, kvalitet ukus, formula VAM, životinja krokodil, hrana slana, element voda, karakteristika kontrakcija, funkcija prane raspoređivanje energije po telu, buđenje disanjem kroz donji deo nozdrva, arhetipska slika krokodil, aligator, mesec, voda, reka, kanal, more, ogromna riba guta snevača a on se ne boji, telesni ekvivalent seme, rast, tip čoveka animalan čovek II, planeta Mars, metal gvožđe.

U svom negativnom aspektu je fokus ljutnje, zlobe, mržnje i svakog oblika nesviđanja. U pozitivnom aspektu ona nosi sa sobom moć invokacije. Zraka koja utiče na ovu čakru je sedma zraka ljubičaste vatre. Druga čakra je najdirektije vezana za energetski protok, koji se na materijalnom planu manifestuje u protoku krvi. Vezana je za energije kreativnosti i seksualnosti. Takođe je duboko povezana sa pet fizičkih čula. Kada ova čakra nije blokirana, izražavanje je energično i spontano.

Svadistana na sanskritskom jeziku znači “sopstveno boravište”. Povezana je sa polnim žlezdama i urinarnim sistemom. Vegetarijanska ishrana olakšava buđenje svadistane. Svadistana čuva zaključane podatke o proteklim inkarnacijama. Ona je skladište nesvesnih mentalnih sadržaja. Buđenje znači sagledavanje nesvesnih sadržaja. To donosi sa sobom mnoštvo emocija, koje treba asimilirati što nije baš najprijatnija stvar. Buđenje dovodi do bezželjnosti odnosno svesnosti da ni hiljadu života ne bi moglo ispuniti sve naše želje. Budi se svesnost o sebi i drugima.


cakra sakralna


Autor: Olga Rezo

Manipura manipura čakra
Vaš Komentar: