Predavanje 40.

ENERGETSKI CENTRI

Energetski centri, čakre su sastavni deo eteričkog tela. U tesnoj su vezi sa fizičkim telom, i ostalim telima ljudskog mikrokosmosa.

Cilj rada sa čakrama je buđenje kundalini energije ili zmijske snage radi duhovne samorealizacije. Ova stvaralačka energija se penje budi energetske centre iz latentnog stanja. Tako mi idemo od neznanja prema spiritualnom iskustvu. Svaka čakra je povezana sa određenim delom mozga i kada se određena čakra probudi, aktivira se i adekvatni deo uspavanog mozga.

Čakre

Postoji sedam osnovnih čakri koje su kao raznobojni, mnogolatični lotosi smešteni duž kičmenog stuba. To su muladara, svadistana, manipura, anahata, višuda, adžna i šahašrara.

Osim ovih sedam možemo pomenuti još četrnaest čakri. Sedam viših čakri nalazi se iznad šahašrare i one su najsuptilnije od svih čakri. One leže iznad i unutar krunske čakre na vrhu glave. O njima se malo zna.

Sedam nižih čakri, jedva vidljivih, i egzistiraju ispod muladare. U eteričkom telu nalazi se još bezbroj sitnih čakrica o kojima ćemo pričati neki drugi put.

mapa energetskog toka

otvorite svoje cakreciscenje i balansiranje cakri


balansiranje cakri


cakre


frekvence cakri

Autor: Olga Rezo

Vaš Komentar: