Predavanje 90.

Eliksiri od Kristalakristalini eliksiri

Voda za piće je sastavni deo eliksira. Struktura vode odražava našu svesnost i energiju. Voda je podložna uticajima misli, reči, ideja, muzike – jednom rečiju, svesnoj manifestaciji čoveka. Izvorska voda pokazuje predivni geometrijski dizajn u svojoj kristalnoj šemi.

Na sličan način voda izložena uticaju loših i nasilnih misli poprima negativne šablone i šeme, dok ona tretirana ljubavlju, pozitivnim mislima i osećanjima ponovo prikazuje divnu raskoš. To potvrđuje da voda u sebi nosi informaciju, bilo pozitivnu bilo negativnu, i da se na nju može uticati svesnim delovanjem.

Voda ulazi u sastav ljudskog organizma sa oko 75 procenata. Zato je značajno konzumirati ispravnu vodu za piće i samo od takve vode praviti eliksire. Voda može biti prethodno pozitivno energetski i vibraciono tretirana.

Kvalitet vode za piće može se popraviti pomoću više gorskih kristala poređanih oko providnog suda sa vodom, ili skladnom muzikom na primer, Betovenovom Pastoralnom simfonijom, Tibetanskim sutrama i slično.

kristalini eliksiri

Eliksir je lekoviti napitak sačinjen od najfinijih kristala. Svoje snažne isceliteljske vibracije dragulji prenose u vodu, koju iz tog razloga zovemo eliksir.

Isceljujuća energija kristala se koristi da naelektriše čistu vodu za piće. Voda ima fantastičnu sposobnost držanja energetskih vibracija i utisaka, koje joj predaje kristal u toku dužeg perioda vremena.

Postoji mnogo vrsta eliksira, na primer, za duhovni napredak, za podmlađivanje, lepotu u užem i širem smislu i široki spektar eliksira za samoisceljivanje.

kristalini eliksiri

Kako najlakše i najjednostavnije pripremiti eliksir? Većina eliksira od dragog kamenja pravi se tako što se nekoliko kristala stave u čašu, kristalni sud ili teglu sa poklopcem, u 2 dl čiste vode i ostave preko noći u trajanju od 8 do 10 sati. Tako pripravljen eliksir pije se svako jutro natašte.

Ako želimo da eliksir duže traje, u njega se dodaje do 40% kvalitetne domaće rakije i odlaže u frižider, na tamno mesto. U ovom slučaju se pije na kapi, meša se sedam kapi tinkture sa dl vode, dva puta dnevno, ujutro natašte i uveče pred spavanje, ili četiri kapi esencije stavlja se pod jezik ujutru i uveče.

kristalini eliksiri

Dok pravite eliksir budite smireni i raspoloženi, verujte u ono što radite. Kristali imaju različite vibracije koje prenose u vodu, prema tim specifičnim vibracijama eliksiri se razvrstavaju i koriste u samoisceljivanju.

Osim kao napitak, eliksir se upotrebljava za:

– umivanje kože zbog anomalija ili zbog lepote,

– kupanje, tako što se meša sa vodom za kupanje,

– obloge kod povreda, počev od očiju, čela, temena, potiljka, mišića,

tetiva i kostiju,

– ispiranje očiju, rana i ožiljaka,

– osvežavanje enterijera u vidu raspršivača.

kristalini eliksiri

Za eliksir se koriste samo određeni kristali koji nisu otrovni, oštećeni, koji se ne krune i nemaju dodatne primese drugih kristala i metala, koji su kotrljani, glatki i uglavnom providni. Kristali se prethodno očiste, isprazne, napune, programiraju i tek su onda spremni za pripremu eliksira.

Nisu svi kristali pogodni za stavljanje u vodu i pravljenje eliksira – samo njihov manji i ograničen broj, zato nemojte eksperimentisati. Za kristale koji nisu pogodni za potapanje u vodu koriste se alternativne metode pravljenja eliksira.

kristalini eliksiri

Na primer, četiri kristala se smešta u mali kontejner koji se stavlja u veći sud sa vodom. Drugi način je da jednostavno kristale postavite oko posude sa vodom za eliksir. Postavljeni kristali iako nisu direktno u vodi preneće deo željene vibracije u vodu.

Pre upotrebe eliksira konsultujte svog lekara.

Ovde ćemo navesti samo nekoliko eliksira. U knizi "Čarobni Svet Kristala" je data čitava lista eliksira i njihovog delovanja.

kristalini eliksiri

Eliksir od ametista može se piti kada je u pitanju opstipacija i koristiti kao oblog za glavu protiv migrene i drugih vrsta glavobolja.

Eliksir od gorskog kristala vraća snagu i jača imunitet, prija rekonvalescentima.

Eliksir treba piti natašte i umesto vode u toku dana. Deset kotrljanih gorskih kristala treba da odstoje 8-10 sati u jednoj litri vode preko noći, uz nameru i želju za oporavkom.

kristalini eliksiri

Eliksir od ćilibara . Stavlja se šaka sitnog, bez fosila, dobro obrađenog i glatkog ćilibara u 2 dl vode. Pije se natašte. Povoljno deluje na mišiće, kosti i živce.

U eliksire za duhovne svrhe obično se stavljaju dva gorska kristala željenog oblika, očišćena i bez primesa, već prema specifičnoj energiji koju želimo da postignemo, uz preduslov da prethodno konsultujemo i dobijemo dozvolu i vođstvo od strane duha kristala.

Na primer, od kristala “portal” se spravlja odličan eliksir koji donosi duhovni vid i

natprirodne aktivnosti. Za čišćenje aure i razgradnju negativnih zapisa u auri odličan je eliksir od dimljenog kvarca, itd.

Eliksiri se mogu praviti i od cvetne esencije ili lekovitog bilja. U teglu vode uveče se stavi čisti gorski kristal i ujutru odnese u baštu.

Meditira se pre nego što se na intuitivan način odabere ruža – njene latice se smeste u vodu sa kristalom. Idealno vreme za pravljenje eliksira od cvetne esencije je jutro, kada je rosa sveža na cvetovima. Latice oslobađaju dovoljno energije nakon trideset minuta. Tada se ova mešavina cveta i kristala procedi i popije natašte.

Autor: Olga Rezo

Vaš Komentar:


Komentari:

Pera:
03-05-2016


Hvala vam na divnom tekstu. Puno pozdrava,

Vesna Janes :
15-07-2021


Kako spremiti eliksir od labrodarita kad nesme direktno u vodu kako ga piti zbog kicme koja je povredjena hvala.

sunnyray:
15-07-2021


Na mesto bola na kičmi stavite labradorit i pričvrstite flasterom. Od labradorita se ne pravi eliksir.

Milenko:
26-08-2021


Da li je dobro stavljati NE obradjeni fluorit u vodu i koristiti ga kao eliksir tj.piti ? Ljubazan Pozdrav !

sunnyray:
26-08-2021


Ne, kada je reč o neobrađenim kristalima, uključujući i neobrađeni fluorit, nije dobra ideja da se od njih prave eliksiri. Štaviše, takvi eliksiri mogu biti štetni. Ali, vaš neobrađeni fluorit možete staviti sa spoljašnje strane čaše, i njegove vibracije će delovati preko stakla na vodu. Direktan kontakt sa vodom nije neophodan.