Predavanje 30.

Zavolite Sebe


Oslanjati se u svemu samo na sebe i gajiti ljubav prema sebi je osnova za postizanje dobrog zdravlja.


Upoznajte sebe, oprostite drugima da biste mogli oprostiti sebi, ispravite sebe, prihvatite sebe i zavolite sebe. Volimo se toliko koliko nas drugi vole. Da bismo druge mogli voleli, moramo voleti prvo sebe.

Postanite svesni i odgovorni za svoje zdravlje, negujte sebe i brinite se o sebi. Imajte poverenja u Boga u sebi. Prepustite se vođstvu svog Istinskog Bića. Verujte svim svojim srcem, svojom dušom i svim onim što jeste.

Budite budni i prilagodljivi za svoje potrebe, jer se one stalno menjaju. Ispravna stvar u jednom trenutku ne mora biti primenljiva u drugom. Odlučujte sami o svemu kad ste vi u pitanju, jer samo ste vi odgovorni za sebe, bez obzira na mnogočlanost porodice, očekivanja i obećanja.

Radite ono što najviše želite. Radite bez žurbe, živite natenane, sa uživanjem i merakom.


Dobre navike su osnova svega. Navike se teško stiču a lako gube. Steknite korisne navike i prave misli u svojoj glavi za svaki aspekt vašeg života. Neka vam se pri ruci uvek nađe prava misao!

Opet ću vas podsetiti, da radite vežbe ili lagano šetate, da malo ojačate mišiće, već prema tome šta vam zdravlje dozvoljava, da gajite stara prijateljstva, razvijate ljubav, jer nje nikad nije dovoljno.

Autor: Olga Rezo

Vaš Komentar:


Komentari:

Dragan Korać:
11-30-2012


možete li mi preporučiti tehniku ili meditaciju za jačanje ljubavi prema sebi?

sunnyray:
12-19-2012


Hvala na komentaru. Za početak, možete da pogledate ove savete za meditaciju. Nakon što uđete dublje u sebe, pokušajte da spustite svoju svest u srce i onda jednostavno počnite da budite ljubav prema sebi. Svaki čovek ima apsolutno pravo da voli sebe, odnosno da voli svoje istinsko biće.

aleksandra:
07-05-2018


Hvala Vam na optimizmu i lepim savetima ponedeljak je pocetak nedelje. Lepo je poceti dan s Vama.

Hvala,

sunnyray:
07-05-2018


Hvala što nas pratite. Svako dobro.