Predavanje 6.


BELA SVETLOSNA ZRAKA


Četvrta Zraka, Plamen beli, stoji u sredini svih sedam zraka, i kao takva simbolizuje centar, odnosno ravnotežu i tačku harmonije. Ona stimuliše kreativnost, umetnost i lepotu i posebno je osetljiva na boje i zvukove. Ovde borave razlikovanje, brzina i potraga za savršenstvom. Intuitivna snaga posebno dolazi do izražaja, ona priziva ljubav, život i razumevanje. Ova zraka ima strahovitu snagu pročišćavanja, što se manifestuje kroz moć uzašašća spiritualnih snaga čoveka.

Sredom je zračenje ove Zrake posebno izraženo. Arhangel Gabriel je predstavnik Anđeoskog kraljevstva, zadužen za kanalisanje energije ove Zrake.

anđeo četvrte zrake svetla

Arhangel Gabriel je Anđeo objavljivanja i prosvećivanja. On drži neokaljan i savršen božanski plan za svakog čoveka, za svakog utelovljenog Anđela i za celu planetu Zemlju. On je Božiji glasnik, Anđeo četvrte zrake čistoće, umetnosti, uskrsnuća i uzašašća. Arhangel Gabrel nam daje nadu i podučava o vrednostima religije. Religija je pre svega stvar svakidašnjeg, svakosatnog života. Religija je stvar punog, normalnog, sveopšteg razuma i stvar discipline, vladanja sobom i kontemplacije. Religija je razvoj ljubavi i zahvalnosti prema životu, prema Bogu koji je dao život i koji podržava vašu prisutnost u svemiru, kroz toliko miliona godina, u nadi da ćete kroz sebe ispuniti svoje određenje, koje ne možete ispuniti kroz nijedno drugo biće, vaš deo velikog kosmičkog tkiva, koje može samo vaša životna struja izatkati i biti.

Pozovite Arhangel Gabriela i zamolite ga za milosrđe i unutrašnje pročišćenje, da vam pomogne, da razrešite stara sećanja, duboko ukorenjene loše navike i misaone šeme koje spuštaju vašu vibraciju na niži nivo. Molite se, da vam donese red i disciplinu u život, da sve ide glatko, lako i bez trenja. Zamislite čisti beli plamen u svom okruženju i dopustite svom duhu da izađe na površinu, i vine se u spiritualne visine.

Molite se da vas napuni svojim kosmičkim pritiskom ljubavi, da postanete uskrsnuće i život svega što je dobro u vašoj životnoj struji, večne mladosti, lepote, savršenog vida, sluha, bezgranične snage i energije, savršenog zdravlja, punine Božije u novcu i svim dobrim stvarima. Molite se da ispunite božanski plan koji vam je karmički određen. Svi ljudi oko vrata nose tablicu na kojoj sve jasno piše. Retko ko se zanima za ono što piše na njoj, a još manje je zainteresovan da to ispuni. Radite na tome, nadajte se i uspećete. Božanska nadopuna, ženski deo prirode Arhangel Gabriela je Nada.

Osnovni predstavnici ove Zrake u mineralnom carstvu su rubin, crveni cirkon, granat, jaspis, zmajevo oko i koral, a od crnih kristala zaštite i uzemljenja, opsidijan, turmalin i crni opal. Ove kristale povezujemo sa muladara čakrom.

Autor: Olga Rezo

Treća Zraka svetlaTreća Zraka je ružičasta svetlosna Zraka « » Peta Zraka je zelena svetlosna ZrakaPeta Zraka svetla

Vaš Komentar:


Komentari:

Ljubinka
27-11-2016


Predivno!!!

Angelina
22-11-2023


Tekstovi "Sedam zraka svetla", u potpunosti oplemenjuje i nadahnjuju cistotom, ljubavlju.
Svetlost, ljubav koja se ispoljava belim plamenom, uliva snagu, ohrabruje i veru da Bog je tu, u nama i svuda oko nas.
Puni nas hrabrošću i podize samopouzsanje.
Samo zdrav i samopouzdan čovek može slediti i ispunjavati božji plan. Uliva volju, želju za kreira je cilja.
Zahvaljujem, blagodarim!