Predavanje 39.

Eteričko Telo - 3Energija zmijske snage deluje samo koliko je potrebno za preživljavanje. Pre nego započnemo rad sa čakrama, kao što je podizanje energije od dna kičme prema glavi, treba se ozbiljno pozabaviti svojim karakterom.

Kad se energetski centri aktiviraju, razvije se, pored savršenog zdravlja svih tela, napredak do neslućenih razmera u svakom pogledu. Spoznajmo, oprostimo, ispravimo, prihvatimo, zavolimo sebe i oslobodićemo tok svoje životne energije!

Svi energetski centri osim prvog i sedmog su postavljeni horizontalno u odnosu na kičmu. Treba da se okreću u smeru kazaljke na satu. Imaju prednji plan preko koga se prima i odašilje energija, i zadnji plan gde se skuplja i uvećava Božanska volja. Kod ljudi slabe volje zadnji plan je vrlo nerazvijen.

Prvi energetski centar je okrenut na dole i u vezi je sa energijom Zemlje. Sedmi energetski centar je na temenu, okrenut je na gore i u vezi je sa Božanskom i Kosmičkom energijom. Svaka ljudska akcija je ujedno i akcija energetskih centara. Energetski centri su transformatori energije, pretvaraju jedan oblik energije u drugi. Savladaćemo ukratko sve bitno o energetskim centrima.

Sedam energetskih centara su:

Muladara, Svadistana, Manipura, Anahata, Višuda, Adžna i Šahašrara.

Autor: Olga RezoVaš Komentar:


Komentari: