Predavanje 37.

Eteričko Telo - Dvojnikcakre

Eteričko telo se jasno primećuje kao slaba svetleća, ljubičastosiva maglovita masa, koja prožima fizičko telo, ima njegov oblik i prostire se nešto iznad njegove površine. Fizičko telo je sastavljeno od materije koja pripada čvrstom, tečnom i gasovitom podnivou fizičkog sveta. Osim ova tri podnivoa, postoje još četiri podnivoa suptilnije materije, koja prožimaju čvrstu, tečnu i gasovitu materiju.

Te finije materije ulaze u sastav eteričkog dvojnika. U njemu su zabeleženi utisci svih naših nesrećnih sećanja iz prošlosti. Ta sećanja su stvorila rane i ožiljke u eteričkom telu. One se otvaraju i kod najblažeg sećanja i ponovo izbacuju otrov prošlih neprijateljstava, prošlih zavada i nesporazuma. Zato se eteričkom telu ne može pustiti da postane poseban nosilac svesti. Eterički dvojnik zajedno sa fizičkim telom čini kompletno fizičko telo. Nema vladanja nad fizičkim telom koje je značajno ili trajno, bez vladanja nad energetskim telom koje je izvor fizičkog tela.

Eterički dvojnik je telo prane. Prana je specijalna energija koja u svojim različitim modifikacijama čuva i reguliše aktivnost fizičkog tela. Pranu dobijamo od Sunca. Prana je energija koja prožima čitav kosmos i ljudska bića, ona oživljava bića.

Svi oblici energije su posebni vidovi ispoljavanja prane. Ona se u slezinskom energetskom centru raščlanjuje u više različitih vrsta struja koje teku kroz specijalne kanale - nadije do svih delova fizičkog tela. Prana je izvor vitalnih snaga za održavanje fizičkog tela. Prana se asimilira disanjem. Manje hrana, a više prana je odgovorna za zdravlje čoveka. Istočnjaci rade specijalno osmišljene, forsirane, ritmički ponavljane, različite vežbe disanja, zvane pranajama. Najveći deo prane potiče ipak od planetarne kundalini energije koja zrači iz središta Zemlje.

Autor: Olga Rezo

Eteričko Telo - 2 next

Vaš Komentar:


Komentari:

Bohardus says:
19-03-2012


Čitam razne ozbiljne knjige, a one obiluju rečima koje ne znam sta znače. Da nije ovakvih sajtova ne bih mogao da razumem sta pisac želi da mi kaze.

sunny says:
20-03-2012


Hvala na poseti i na komentaru Bohardus. Sve najbolje.

Angelina says:
24-10-2023


Obzirom da naše eteričko telo ili pak dvojnik nosi sve zabeleženo o doživljenom i nosi sve mogućnosti da se ispolji kao razboljevanje u fizičkom telu, kao manifestacija bolesti, ovo predavanje O. Rezo o eteričkom telu mi je dragoceno saznanje. Takođe i ostala predavanja su izuzetna i svakog dana se vraćam ponovnom iščitavanju. Hvala gos. Olga. Blagodarim.