KRISTALI NA SLOVO D: DUMORTIJERIT


ametist, ahat, akvamarin, aleksandrit, amazonit, apofilit, aragonitbiseri, bodzi kamen i broncitcitrin, ceruzit, cirkon i celestitcilibar kamencita kamendumortijerit, dijamant i dolomitdzet kamenepidotfluorit, fuksit i fenakitgorski kristalhrizopras, herkimer dijamantjaspiskalcedon i karneollabradorit i larimarmesecev kamen
oniks i opsidijanpetalit i peridotrubin i rutilcrystalcrystalcrystalvogel kristalcrystalzad kamen

Dumortijerit


dumortierite crystal Dumortijerit pomaže u shvatanju iluzorne stvarnosti i u viđenju onoga što je realno. Promoviše postignuće, pozitivni stav, hrabrost, poverenje, harmoniju i pomaže nam da izađemo na kraj sa panikom i strahom. Dumortijerit ohrabruje da se vidi i prihvati stvarnost i da se na tu stvarnost reaguje inteligentno i u sopstvenu korist.

Kristali dumortijerita mogu biti u braon, svetlo, tamno plavoj i zelenoj boji, ređe su ljubičaste i pink boje. Smatra se da ove varijacije u boji potiču od gvožđa i ostalih trovalentnih zamena za Al u rešetki ovog kristala. Neprovidni su i voštanog sjaja.

Nalazišta dumortijerita su u Namibiji, Južnoj Africi, Mozambiku, Madagaskaru, SAD-u i Brazilu.

Dumortijerit je vlaknasta varijacija obojenih aluminijum boro-silikatnih minerala. Otkriven je 1881 godine od strane Francuskog paleontologa Eugena Dumortiera.

Pojačava organizacione sposobnosti, ukljućujući preciznost, samodisciplinu. Pomaže da se bude više poslovno orijentisan, sistematičan, uredan i metodičan. Ako posedujete biznis, ovaj kamen može da vam pomogne da sredite dokumentaciju, da isprogramirate svoje postupke, čak i vaš misaoni proces u procenjivanju najboljih koraka za vaš biznis.

Nosite dumortijerit da biste smanjili uzbuđivanje, tvrdoglavost, preosetljivost i hiperaktivnost. Pomoći će vam u zastupanju sebe i svojih stajališta, na pravedan način, pogotovo u neprijateljskoj okolini. Ako ste neodlučni u zastupanju sebe ili ste se našli u okolnostima lošeg tretmana i zlostavljanja dumortijerit će biti vaš saradnik u borbi da se uspravite i da se izborite za svoja prava bez da vas drugi gledaju kao tvrdoglavu osobu. Dobar je kamen karijere za žene. Dumortijerit donosi strpljenje i toleranciju. Daje vam sposobnost da vidite pravu vrednost u svim ljudima bez obzira na spoljašnji izgled.

Dumortijerit vam obezbeđuje više snage i hrabrosti da ostvarite svoj pravi potencijal. Svetlo plavi dumortijerit balansira grlenu čakru i pojačava komunikaciju između nižih čakri i psihičkih energija i viših čakri odnosno mentalnih i spiritualnih energija. Tamno plavi kristal postavljen između obrva je popularan kamen za otvaranje trećeg oka i ostvarivanje komunikacije sa Anđelima i Duhovnim Vodičima. Pomaže u prenošenju spiritualnih koncepata drugima, verbalizaciju spiritualnih ideja i boljem razumevanju neobičnih ili mističnih događaja i iskustava.

Dumortijerit je odličan kamen kao pomoć u dijagnostici zdravstvenih problema. Upućuje na istinske uzroke bolesti tako da možete bolje i potpunije da se lečite. Dumortijerit je dobar za snižavanje temperature. Pomaže kod problema sa plućima, laringitisa, neuralgije, upale živaca, dobar je kamen za opuštanje.

Pomaže kod povraćanja, dijareje, epilepsije, glavobolje, odvikavanja od zavisnosti. Smanjuje slabost i pojačava stamenu snagu za one koji su suočeni sa hroničnim bolestima.

Prazni se svakih deset dana a puni se par sati pored gorskog kristala za fizičke probleme, pored ametista za duhovni rad.

Eliksir se pravi za probleme sa plućima.

Napomena: kristali ne mogu biti zamena za lekarski tretman.

Autor: Olga Rezo
Ametist | Mesečev kamen i roze kvarc | Vogel kristal
Žad kristal | Neuroza i kristali | Nakit koji leči | Podmlađivanje kristalima
Napetost, stres i kristali |

Komentari:

gordana says:
23-09-2011


veoma lep ,detaljan i poucan tekst kao i sve sto pise na ovom sajtu.samo tako nastavite.svaka cast.pozdrav

Natasa says:
20-01-2012


Divan clanak, zanima me samo da li postoji drugi naziv za ovaj kristal, hvala.

sunnyray says:
20-01-2012


Postoje dva alternativna naziva za Dumortijerit: Dumorterit i "Plavi Kvarc".

Vaš Komentar: